Huset brenner (Innbundet)

Om en familie og et klima i krise

Forfatter:

, , og

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter: , , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Scener ur hjärtet
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788202636852
Kategori: Biografier
Omtale Huset brenner

Dette er historien om hvordan Greta Thunberg ble den hun er i dag – rollemodellen som startet den første skolestreiken for klimaet i august 2018. Gretas mor, operasangeren Malena Ernman, forteller åpent og gripende om en familie i krise, om diagnoser og sammenbrudd, men fremfor alt om klimakrisen som påvirker oss alle.

«Denne boken har Svante og jeg skrevet sammen med døtrene våre, Greta og Beata, og den handler om krisen som rammet familien vår.
Men fremfor alt er det en fortelling om krisen som påvirker oss alle. Den vi mennesker har skapt gjennom måten vi lever: ikke det minste bærekraftig, og adskilt fra naturen som vi alle tilhører. Noen kaller det overforbruk, andre klimakrise.
Det virker som om de aller fleste tror at denne krisen pågår et sted langt unna, og at den ikke kommer til å angå oss på veldig lenge. Men det stemmer ikke. For den er her allerede, og den pågår rundt oss hele tiden, på mange forskjellige måter.»

Til toppen

Sterk og viktig lesning …
Sydsvenskan

Andre utgaver

Huset brenner
Bokmål Ebok 2019
Huset brenner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Anmeldelser Huset brenner

«Sterk og viktig lesning … De våger å være både dystopiske og optimistiske, personlige og faktatunge, og de drives av en sterk overbevisning om at noen mennesker kan utgjøre en stor forskjell.»

Marie Petterson, Sydsvenskan

«Modig og egenrådig. Og jeg håper inderlig den leder til handling for klimaet.»

Anna Hellgren, Expressen

«Den er et skrik … Den kommer rett fra hjertet i korte bilder, som på en roterende scene der familien viser seg fra alle vinkler og dermed gjenspeiler verdens vanvittighet i sine egne følelser… Den drives av nyvunnet visshet.»

Sverker Sörlin, Dagens Nyheter

Til toppen

Om forfatter
Malena Ernman er operasanger og Svante Thunberg er skuespiller. Sammen har de barna Greta Thunberg og Beate Ernman. Familien bor i Stockholm.
Malena Ernman (f.1970) vokste opp i Sandviken. Hun er operasanger og utdannet ved Royal Academy of Music og Opera Academy i Stockholm. Ernman har turnert verden rundt og opptrådt i blant andre Tokyo, Roma, Madrid, Paris, London og Los Angeles. I 2009 vant Ernman Melodifestivalen med bidraget "La Voix". Ernman er gift med skuespilleren Svante Thunberg, sammen har de barna Greta Thunberg og Beate Ernman. I august 2018 startet 15 år gamle Greta Thunberg den første skolestreiken for klimaet, noe som var begynnelsen på en internasjonal bevegelse. Familien bor i Stockholm.

Greta Thunberg (f. 2003) startet den første skolestreiken i Stockholm i august 2018, noe som var begynnelsen på en internasjonal bevegelse. I 2019 mottok hun Fritt Ords pris sammen med Natur og Ungdom. Hun bor i Stockholm sammen med familien.

Svante Thunberg (f.1969) er en svensk skuespiller og produsent. Han ble født i Stockholm og er utdannet ved Universitetet i Gøteborg. Han har vært ansatt ved Riksteatern i flere år og er nå produsent og manager for sin kone Malena Ernman. Sammen har de barna Greta Thunberg og Beate Ernman. I august 2018 startet 15 år gamle Greta Thunberg den første skolestreiken for klimaet, noe som var begynnelsen på en internasjonal bevegelse. Familien bor i Stockholm.