Hummus og granateple (Innbundet)

Mat fra Tyrkia og Midtøsten

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202565022
Kategori: Kokebøker
Omtale Hummus og granateple

Hummus og granateple er en inspirerende introduksjon til moderne og tradisjonell mat fra Tyrkia og Midtøsten. Mat med de herligste krydderdufter og smak.

De aller fleste rettene i boken er basert på tradisjonelle oppskrifter – det er jo en grunn til at disse rettene og smakene har overlevd så lenge. Og ikke bare får du med deg oppskriftene, men også et innblikk i hvordan rettene ble til. De fleste av oppskriftene i boken er klassisk hjemmelagd mat slik den lages på de mange kjøkken rundt omkring i Tyrkia og Midtøsten. Dette er mat som er enkel å lage, og godt tilpasset et moderne liv. Her får du inspirasjon til å lage et mezebord, deilige supper, litt kjøttmat, mye vegetarmat, noen småretter og de deiligste søte overraskelser fra regionen. Dette er sunn mat som er basert på sesongens grønnsaker og urter. Kjøtt brukes mest som festmat eller som smaksetter i grønnsaksrettene.

Vidar Bergum er bosatt i Istanbul og ble kåret til beste nisjeblogger i 2016. Juryens begrunnelse for å gi Et kjøkken i Istanbul prisen: «Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»

Og dette følger Vidar opp i denne boken. Med på laget er fotografen Bahar Kitapci, hun er en av Tyrkias ledende matstylister og -fotograf.

«Ikke bare er det tyrkiske kjøkkenet en inspirerende, variert og forholdsvis enkel måte å tilnærme seg det rike tilfanget av retter fra Midtøsten, Vidar er også en formidler som evner å formidle autentisk mat på en måte som gjør at man får lyst til å prøve det hjemme.»

– Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet

Til toppen

Anmeldelser av Hummus og granateple
«Boken er rett og slett en flott presentasjon av det tyrkiske kjøkken, og den gir en fin innføring i hvordan man enkelt kan kokkelere frem de lekreste og eksotiske retter på sitt eget kjøkken.»
 
Magasinet Reiselyst
(...) I det som trolig er årets fineste kokebok, «Hummus og granateple» av Vidar Bergum, skriver den Istanbul-baserte bloggeren at tyrkerne har mer enn hundre måter å tilberede aubergine på. Hans egen favoritt er en tyrkisk auberginesalat med paprika som både er vakker og innmari god. Vidar løser auberginens tendens til å være vanskelig å steke ved å bake den i ovnen. (...)

(...) Vidar har et interessant tips: Skrell auberginen sånn halvveis, så den blir sebramønstret. Det gir bedre bruning, samtidig som det gir ekstra smak å beholde litt av skallet. Godt til fisk og kylling, eller sammen med andre grønnsakretter. (...)Andreas Viestad, Dagbladet Magasinet (Det beste jeg vet)

Norsk kokebok med tyrkisk mat: Hummus og granateple 29.05.2018

«...En sensasjon av en tyrkisk kokebok»

«I begynnelsen av 2018 utkom det en sensasjon av en tyrkisk kokebok på norsk med navnet Hummus og granateple - Mat fra Tyrkia og Midtøsten...»

«...Bak kokeboken står Vidar Bergum, som har mestret å lage en fargerik og inspirerende kokebok med oppskrifter fra Tyrkia og Midtøsten. Selv om kokeboken er på norsk, er den lett forståelig for svensker og dansker, som garantert kommer til å elske boken...»Alanya DK, alanyadk.dk

Hummus og granateple, en tyrkisk fornøyelse! 16.05.2018

«Hummus og granateple er en herlig bok for alle som er på sin første reise inn i det tyrkiske kjøkken, eller som undertittelen forteller: Midtøsten. Er det vanskelig? Nei! Og siden Vidar etterhvert er blitt et slags orakel på feltet, er det garantert mye her for den som allerede har basiskunnskap. Forfattaren sjølv er en både behagelig og underholdende formidler av alt fra tyrkisk kulinarisk historie, til matlagningsteknikker og personlige anekdoter. Dette er med andre ord en svært leseverdig bok. Og bildene tatt av tyrkiske Bahar Kitapci? Jeg oppsummerer i ett ord: SLURP!»Maj-Britt Aagaard, spiselandslaget.com

Til toppen