Hummerens skall (Innbundet)

Forfatter:

Hilde Stubhaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hummerens skjold
Oversatt av: Stubhaug, Hilde
ISBN/EAN: 9788202688578
Kategori: Romaner
Omtale Hummerens skall

Hummerens skall handler om tre søsken som mistet foreldrene tidlig. Faren døde under uklare omstendigheter på researchreise som antropolog i Nordøst-Russland, moren noen år tidligere av kreft. De tre barna kjemper for å finne seg til rette i voksenlivet: Ea, som bor i San Francisco og er stemor for Coco; Sidsel, som er alenemor til Laura og jobber som konservator ved et museum i København; Niels, den idealistiske og egenrådige lillebroren som livnærer seg som plakatoppsetter og lever uten fast bopæl.

Etter som årene har gått, har forskjellene mellom de tre blitt til avstand. Men i løpet av fem intense dager i april inntreffer det en serie hendelser som gjør at de på nytt må ta stilling til hverandre og sin felles historie.

Hummerens skall er en berørende historie om søskenskap og foreldreskap, om det å svikte noen, men også det å vise omsorg for noen. Om brutte forbindelser og forbindelser som iblant overskrider forventninger.

«Merkelig, dristig, snedig, perfekt.» Weekendavisen

Til toppen

Andre utgaver

Hummerens skall
Bokmål Ebok 2021
Hummerens skall
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Caroline Albertine Minor:

Anmeldelser Hummerens skall

Livet som mellomfase 22.05.2021

«Språket er fullt av liv - og lekenheten har ikke gått tapt i Hilde Stubhaugs oversettelse.»

«Minor har et talent for overraskende språklige bilder.»

Tora Sanden Døskeland, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Caroline Albertine Minor, født 1988, er utdannet fra Forfatterskolen i København. Hun debuterte med romanen Pura Vida i 2013, og Berlingske skrev at Minor «debuterer med smukt, afdæmpet sprog og en fortælling om rejser, sabbatår og ungdommens flydende identitet.»

Gjennombruddet kom med novellesamlingen Velsignelser i 2017. For den ble Minor nominert til Nordisk råds litteraturpris og tildelt P.O. Enquists pris. Da Cappelen Damm ga ut «Velsignelser» på norsk våren 2020, skrev Vårt Land: «Forteljingane flyt lett, kling godt, er fulle av overraskande vendingar og er i det heile tatt så botnsolide heilt ned i minste detalj at ein berre må ta hatten av og slutte opp om nominasjonen til Nordisk Råds litteraturpris.» Morgenbladet mente novellene var «preget av overflod», mens Dag og Tid kalte det «virtuos skrivekunst».

Med romanen Hummerens skall, som kom ut i Danmark høsten 2020, står Caroline Albertine Minor overfor sitt internasjonale gjennombrudd. Oversettelsesrettigheter er kjøpt av ledende forlag i alle de største europeiske bokmarkedene (Granta i Storbritannia, Grasset i Frankrike, Diogenes i tyskspråklige land). På norsk kommer boken i mai 2021.