Hullet (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 64
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202375768
Kategori: Bildebøker
Alder: 6 - 9
Omtale Hullet

"Hallo? Jeg har oppdaget et hull i leiligheten min ... ja ... om dere kan komme og se på det ... ta det med ned til dere, sier du ... hvordan ... hallo!"

Hovedpersonen har oppdaget et hull og prøver å finne en forklaring. Han oppsøker ekspertise. Men det er ikke alt som kan forklares, kanskje han bare må akseptere at det er der.

Dette er en utsøkt og original bildebok. Den er både surrealistisk og hverdagslig. Alt foregår i en vanlig hverdag, men det er jo kanskje i vanlige hverdager at det surrealistiske skjer. Boken vil appelere til mennesker i alle aldre, både små og store som har evne til å undre seg. Hullet er stanset gjennom hele boka, så det finnes altså i virkeligheten.

Les mer om boken her.

Nominert til Brageprisen 2012

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Torseter:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Hullet

Kan du fange et hull?

"[...] en lekker og surrealistisk bildebok. [...] dette er en allalderbok. Denhumoristiske og surrealistiske historien er lett Kafka-aktig, og minner også litt om Shaun Tans bildebøker, selv om bildene er svært annerledes. Den gamle barne TV-serien «Streken» er også en nærliggende referanse. Strektegninger kombinert med noen få fargesterke felter gir et stilrent oglekkert preg. Boka ligner en tegneserieroman der hvert oppslag er som en forstørret tegneserierute. Med få detaljer trekkes oppmerksomhetenmot enkle poenger på hver bokside. Det gjør fortellingen kjapp å lese og lett forståelig, både for små og store. Samtidig åpner den for mangespørsmål, både konkrete og abstrakte, og inviterer til flere gjennomlesninger. Godt at sidene er tjukke og solide – dette er ei bok som raskt kunne blitt bladd i stykker."

Marie L. Kleve, Dagbladet

Nydelig tomrom fylt av mening

"Morsom, original, spennende. Øyvind Torseters bildebok om et gjenstridig - og flyttbart! - hull vil fascinere store like mye som små. (...) Øyvind Torseter er en av Norges mest anerkjente illustratører, både av egne og andres bøker, prisbelønnet for flere verk. «Hullet» demonstrerer hvorfor (...) Gi den i gave til noen mellom to og hundreogto, og vit at du har kjøpt en kommende klassiker. Sannsynligvis må du beholde et eksemplar selv også. Den er så uimotståelig.

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Hull midt i boka

"[...] Øyvind Torseter har så langt i forfatterskapet levert det ene storverket etter det andre innen internasjonal barnelitteratur. Og «Hullet» er enda et høydepunkt i et forfatterskap som blir mer betydelig for hver eneste utgivelse. Ganske i det stille har vi fått en stangesokning i verdensklasse innen barneboklitteraturen. Og det blir stadig tydeligere for hver eneste bok han utgir. Dette er bare mesterlig - enda en gang."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Lesetips

"Å, nei! Her har hovedpersonen funnet et hull i leiligheten sin. det samme hullet er hamret ut gjennom bokpermen. En nydelig og finurlig barnebok som også vil sjarmere mor og far i senk."

Inga Semmingsen, Dagsavisen,

Hull til besvær

"Humoristisk og fabulerende. Vil glede fra 3 til 100.(...) Dette er en fornøyelig lek med virkelighet og innbilning.(...) Det geniale med denne boka er selve ideen om hullet, som er på samme sted, men likevel flytter seg. Men det er naturligvis også viktig at Øyvind Torseter har en stødig penn, som gjør at han lett formidler det han vil med effektive streker. Her er ingenting overflødig. Hver centimeter med strek forsvarer sin plass. Fargebruken er også asketisk, men ikke desto mindre uttrykksfull.(...) her har Torseter klart å kombinere et sofistikert billedlig uttrykk med et humoristisk og fabulerende innhold, som vil glede mange barn også."

Marianne Lystrup, Vårt Land

Bibliotek-tipset

"Det faktiske fysiske hullet i boken gjør det spennende for barn (i alle aldre) å følge hovedpersonen fra side til side, gjennom ulike hverdagsaktiviteter og forflytninger. Teksten er kort, men illustrasjonene omkring hullet gjør boken dynamisk. Boken innbyr til diskusjoner omkring illustrasjonene og hullet, og den kan leses mange ganger!"

Ingvild Kjølstad, Fredrikstad bibliotek , Fredriksstad Blad

"Øyvind Torseter er en tegner som ikke er redd for å la være å tegne, som kjenner uttrykkskraften til det hvite papiret. I årets bildebok går han ett skritt lenger og tar bort selve papiret. Rett under tittelen "Hullet" på forsiden, ser vi det runde hullet som går tvers igjennom boken.(...) Best liker jeg den første delen der hovedpersonen stuller rundt hjemme uten å merke at det er et relativt stort hull i hybelen og i virkeligheten hans, og det første sjokket ved å oppdage det. Og tegningene til Øyvind Torseter er som vanlig naive og superbe."

Ola A. Hegdal, Barnebokkritikk.no

Julegaveanbefalinger fra Dagbladets anmeldere

"Øyvind Torseters strek er både ribbet og talende i denne fortellingen om en kar som oppdager et hull i den akk så tomme og nye leiligheten sin. Mer besynderlig er det at hullet, som er stanset tvers gjennom boka, flytter på seg. Boka kombinerer elementærhumor med kunstnerisk lekenhet og tenksomhet: Under den absurde overflaten vaker tanker om den moderne ensomheten. En finfin opplevelse for de små og ikke fullt så små."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, heriblant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014 (som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås), Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.