Hjertets usynlige stormer (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

Morten Hansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 640
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The heart's invisible furies
Oversatt av: Hansen, Morten
Serie: Stjerne
ISBN/EAN: 9788202622299
Kategori: Romaner
Omtale Hjertets usynlige stormer

Hjertets usynlige stormer er en roman om én manns kamp for å finne sin plass i livet, om et Irland i rivende forandring fra et samfunn der den katolske kirken bestemmer nær sagt alt, til et moderne europeisk land.

Cyril Avery er ikke en ekte Avery, det er i hvert fall hva adoptivforeldrene hans sier. Men hvis han ikke er en ekte Avery, hvem er han da?

Cyrils mor blir gravid utenfor ekteskap som 16-åring og bortvist fra landsbyen sin, en katolsk liten flekk på den irske vestkysten. Hun slår seg ned i Dublin og adopterer barnet bort til et velhavende, lettere eksentrisk ektepar: Den kjederøykende forfatteren Maude, som ikke vil bli for populær, og bankmannen Charles. Men Cyril føler seg ikke som noen Avery, og han føler seg overhodet ikke hjemme i etterkrigstidens katolske Irland. Det er først da han møter den karismatiske skjørtejegeren Julian Woodbead at han tør ta de første skrittene i jakten på hvem han er – en søken som fører ham til Amsterdam og New York i et forsøk på å finne lykken og kjærligheten.

John Boyne forførte en hel verden med ungdomsromanen Gutten i den stripete pyjamasen. Nå er han tilbake med Hjertets usynlige stormer, en rørende og viltvoksende historie som strekker seg gjennom mer enn 70 år.

Til toppen

Andre utgaver

Hjertets usynlige stormer
Bokmål Innbundet 2018
Hjertets usynlige stormer
Bokmål Ebok 2019
Hjertets usynlige stormer - Del 3
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av John Boyne:

Anmeldelser Hjertets usynlige stormer
"Det er en god bok. En pageturner om et spesielt liv. Hjertets usynlige stormer er Irland på godt og vondt."
 
Nora Steenberg, Bok365.no
"Like mykje som ei livsforteljing om Cyril Avery er romanen eit storslått portrett av eit land og ei tid."Ingvild Bræin, Dag og Tid

Årets gode leseopplevelse

«En bredt anlagt og underholdende roman med en alvorlig undertone og samtidig stor fortellerglede.»Irene Nørberg, Østlands-Posten

Til toppen

Om forfatter
John Boyne ble født i Irland i 1971. Han har skrevet ti romaner for voksne, fem for barn og unge, og en novellesamling.

Gutten i den stripete pyjamasen ble en Sunday Times og New York Times bestselger, den var den mestselgende boken i Irland i 66 uker, og vant to Irish Book Awards, blant mye annet. Den ble med stor suksess filmatisert av Miramax, og over 7 millioner eksemplarer av boken har blitt solgt verden over.

Johns andre romaner er også prisbelønte og internasjonale bestselgere. Hans romaner er utgitt på over 45 språk. Han er gift og bor i Dublin.
Bøker i serien