Hjernen og tarmen (Heftet)

Om kroppens skjulte samtale

Forfatter:

Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Mind-Gut Connection. How the Hidden Conversation Within Our Bodies impacts Our Mood, Our Choices, and Our Overall Health
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202579715
Kategori: Helse og psykisk helse
Omtale Hjernen og tarmen

Sommerfugler i magen og forstoppet? Livredd og diaré? Ikke ukjente situasjoner for de fleste av oss. Vi vet at fordøyelsen reagerer på emosjonelle tilstander. Men du har garantert til gode å forstå i hvilken overveldende grad de to snakker sammen – hele tiden, om DEG. Ikke la dem snakke for døve ører!

En lang rekke helseplager kan opphøre når vi lærer oss å lytte til våre indre samtalepartnere. For tarmens beboere – mikrobene – virker ikke bare på magens og tarmens tilstand, men også på følelsene våre, som glede, sinne, frykt, tristhet, avsky, forakt, skam og skyld, og på vår følsomhet for smerte og sosial omgang. Tarmen styrer til og med intuisjonen og mange av beslutningene vi tar.

De fleste som lider av unormale mage- og tarmreaksjoner, har forbløffende nok ingen anelse om at fordøyelsesproblemene deres kan gjenspeile den emosjonelle tilstanden. Enda mer forbløffende, sier forfatteren, er det at legene som oftest heller ikke har noen anelse om det.

Med denne boka kan du ta skjeen i egen hånd. Her får du revolusjonerende kunnskap om hvordan tarmbakteriene styrer humøret, magefølelsen og valgene du tar. Du får praktiske råd om hvordan du tar vare på tarmfloraen din og dermed styrker magefølelsen og immunforsvaret, får bedre humør og psykisk helse og forebygger alvorlige livsstilssykdommer. Og – ikke minst – du oppdager hvordan du kan forstå deg selv bedre.

Til toppen

Andre utgaver

Hjernen og tarmen
Bokmål Ebok 2016
Anmeldelser Hjernen og tarmen

Om hjernen og tarmen som samtalepartnere

«Den tyskfødte legen Emeran Mayer fra USA har skrevet en viktig bok om forbindelsen mellom hjernen og tarmen. […] Språket er utmerket og teksten er leservennlig […] Alt i alt anbefales Hjernen & tarmen på det sterkeste. Her har de fleste mye å lære.»Iver Mysterud, Helsemagasinet nr 4/2017

Til toppen

Om forfatter

Dr. Emeran A. Mayer har studert samspill mellom hjernen og kroppen i 40 år, med særlig vekt på samspillet mellom hjernen og tarmen. Han er daglig leder for Oppenheimer Center for Stress and Resilience og meddirektør for Digestive Diseases Research Center ved University of California i Los Angeles. De siste 25 årene er forskningen hans blitt støttet av National Institutes of Health (NIH), en organisasjon som er underlagt det amerikanske helsedepartementet og fungerer som et medisinsk forskningsråd, og han anses som en pionér og en av de ledende ekspertene i verden på samspillet mellom hjernen og tarmfloraen og på kroniske smerter i fordøyelsessystemet. Mayer har opptrådt både i radio og på TV, og i 2015 var han med på å produsere en dokumentarfilm om et nytt økologisk syn på helse og sykdom: In Search of Balance. Arbeidet hans er blant annet blitt omtalt i publikasjoner som Atlantic, Scientific American, New York Times og Guardian. Han bor i Los Angeles.

http://emeranmayer.com/