Hjemlandet (Heftet)

Serie: Haakon & Maud 7

Forfatter:

Norgeshistoriens største biografiverk har nådd krigens siste år og etableringen av den nye tid.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 544
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Haakon & Maud
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202579562
Kategori: Biografier
Omtale Hjemlandet

Hjemlandet er beretningen om et lite lands rolle i en krig der verdener forgår og sivilisasjoner styrter i grus. Tor Bomann-Larsen skildrer slaget om vårt eget selvbilde.

Aldri var Haakon VII rolle i Norges historie av større betydning enn i de fem årene han befant seg på fremmed jord. Med kongen og hans råd i London, etablerte det seg to alternative regjeringer i Oslo. Begge manglet parlamentarisk fundament. Den ene flyttet inn på Slottet, den andre satt gjemt bak okkupasjonens blendingsgardiner. Den ene baserte seg på nazistisk militærmakt, den andre bygget en hær i det skjulte. Kronprinsen var med sin far og den lovlige regjeringen i det kjempende Storbritannia. På den andre siden av havet etablerte kronprinsesse Märtha et nært forhold til mannen som hadde satt seg fore både å vinne krigen og å sikre freden. President Roosevelt pekte på Norge som et eksempel for verdens folk.

«En kongebiografi så storslagen og i slikt omfang har ingen skrevet maken til tidligere.» Ulf Andenæs, Aftenposten

Til toppen

...en forrykende fortelling.
Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Hjemlandet
Bokmål Innbundet 2016
Hjemlandet
Bokmål Ebok 2016
Hjemlandet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Tor Bomann-Larsen:

Anmeldelser Hjemlandet

«Med suverent grep på stoffet og sjelden språklig eleganse gir Bomann-Larsen oss kong Haakons krigsår i en forrykende fortelling.»

 
Alf K. Igland, Fædrelandsvennen

«Slik blir kjernen i dette sjuende bindet selve ‘hjemlandets sjel’, og få skildrer patosutløsende følelser så jordnært og lyrisk spiselig som Bomann-Larsen»Mode Steinkjer, Dagsavisen

«Med ros, ris, pisk og ironi – men fremfor alt med driv og engasjement og et brennende hjerte for å formidle sitt stoff.»Guri Hjeltnes, VG

«Det mørkeste avsnitt i kongerikets nyere historie har fått en lysende beskrivelse.»Ulf Andenæs, Aftenposten

«Etter å ha lese sjuande bind av Tor Bomann-Larsens store kongebiografi, sit lesaren der utmatta, imponert, overvelda, tankefull og full av fryd. Dette er skrivekunst og forteljekunst av høgste klasse.»Edvard Hoem, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Tor Bomann-Larsen (f. 1951) er en av Norges skarpeste og viktigste samtidsforfattere. Han har utgitt bildebøker, tegneserier, essays, politisk satire og en historisk roman.

Størst anerkjennelse har han høstet for sine biografier, ikke minst det monumentale verket om kong Haakon VII og hans tid. Åttende og siste bind av verket om Haakon & Maud og deres samtid, ble lansert høsten 2019 til strålende anmeldelser. Bomann-Larsen har mottatt Brageprisen og en rekke andre utmerkelser.

Bøker i serien