Historien om Arthur Truluv (Innbundet)

Forfatter:

Elsa Frogner (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Story of Arthur Truluv
Oversatt av: Frogner, Elsa
ISBN/EAN: 9788202595036
Kategori: Underholdningsromaner
Omtale Historien om Arthur Truluv

En vakker roman om å miste det kjæreste man har – og om muligheten for å finne lykken på nytt uansett alder.

Det siste halve året har dagene til Arthur Moses vært helt like: Han steller i rosehagen, passer katten og tar bussen til kirkegården for å besøke graven til sin avdøde kone og spise lunsjen sin der.

Atten år gamle Maddy tilbringer friminuttene på kirkegården for å komme unna de andre ungdommene på skolen. En dag går hun bort til Arthur, og dette blir begynnelsen på et helt spesielt vennskap mellom to ensomme sjeler. Rørt over hvor snill og trofast Arthur er, gir Maddy ham etternavnet Truluv – ekte kjærlighet.

Etter hvert gjør også Arthurs nabo Lucille sin entré i historien, med sin nysgjerrighet og sine fantastiske bakervarer. Sammen hjelper de tre vennene hverandre med å finne nye muligheter når det stormer som verst i livet.

Til toppen

Andre utgaver

Historien om Arthur Truluv
Bokmål Ebok 2019
Anmeldelser Historien om Arthur Truluv

«En vakker, rørende og klok bok.»

Femina, Danmark

« … masse sjarm og minneverdige karakterer. Leserne kommer til å bli grepet av denne fortellingen om hvordan vennskap kan oppstå på tvers av generasjoner, og den viser at det aldri er for sent å finne noe å leve for.»

Publishers Weekly

«Frodige, komplekse karakterer. Bevegende uten å være sentimental, (…) denne fortellingen vil røre ved lesernes hjerter.»

Booklist

«Et unikt vennskap mellom personer som under vanlige omstendigheter aldri ville blitt kjent. Denne vesle, mektige romanen er beviset på at det burde de.»

People

«I mange dager etter at jeg var ferdig med boken, følte jeg meg oppløftet, og jeg har anbefalt den til alle vennene mine.»

Chicago Tribune

Til toppen

Om forfatter

Elizabeth Berg er en amerikansk forfatter som har skrevet en lang rekke bøker. Hun er oversatt til 27 språk. Dette er hennes første bok på norsk. Hun underviser også i kreativ skriving og er foreleser. Hun bor i nærheten av Boston, Massachusetts. Historien om Arthur Truluv er hennes første bok på norsk.

www.elizabeth-berg.net