Hillbillyens klagesang (Heftet)

En biografi om en familie og en kultur i krise

Forfatter:

Inger Sverreson Holmes (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hillbilly elegy
Oversatt av: Holmes, Inger Sverreson
ISBN/EAN: 9788202688301
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Hillbillyens klagesang

Hillbillyens klagesang er en sterk og sviende skildring av J.D. Vance sin egen klassereise, men også en treffende beskrivelse av diskrimineringen, samt de strukturelle og kulturelle barrierene som møter mange av dagens fattige. Det en rapport fra USA, men også en generell refleksjon over det som venter ethvert samfunn, dersom vi ikke tar på alvor konsekvensene av økte forskjeller i befolkningen.

Til toppen

Andre utgaver

Hillbillyens klagesang
Bokmål Innbundet 2017
Hillbillyens klagesang
Bokmål Ebok 2017
Hillbillyens klagesang
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Anmeldelser Hillbillyens klagesang

SANGEN OM TRUMPS AMERIKA

"«Hillbilly Elegy» er dramatisk, rørende og reflektert. Forfatterens familiehistorie består av røffe hillbillyanekdoter ispedd sobre sosiologiske betraktninger. I likhet med Thomas Seltzers NRK-dokumentar. «I Hillary og Donalds bakgård», gir Vance et enestående innblikk i de delene av USA som stemte fram Trump."

 
Marius Wulfsberg, Dagbladet

«En memoar om en amerikansk klassereise. For en norsk leser kan kanskje Vances sterke kritikk av kulturen til andre fattige mennesker han vokste opp med, være sterk og uvant kost. Noe av kulturkritikken ligner på den man finner hos økonomen Thomas Sowell, som har argumentert at amerikanske svartes lave levestandard i stor grad skyldes at de har tatt til seg den fatalistiske og ansvarsfraskrivende « hillbilly»-kulturen.»Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

Til toppen

Om forfatter
J.D. Vance vokste opp i et fattig arbeiderklassemiljø i Middletown Ohio preget av nasjonalisme, alkoholisme og høy arbeidsledighet.

Han vervet seg i Marine Corps etter videregående skole og tjente i Irak. Utdannet ved Ohio State University og Yale Law School. Jobber i dag som investor. Vance bor i San Francisco med sin kone og to hunder.