Hijabhistorier (Fleksibind)

Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202310806
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Hijabhistorier
Hvorfor velger noen å gå med hijab? Hvorfor velger andre å ta den av? I denne antologien forteller norske muslimske kvinner sine egne hijabhistorier.

Her er historien om den tre år gamle jenta som sniker seg inn i mors klesskap for å ta på seg sin første hijab, om hun som mister jobben fordi hun bruker hijab, om verdens første hijabmoteblogger, om hun som valgte å slutte å bruke hijab og historien til den pakistanske bestemoren som kom til Norge på syttitallet og sett landet forandre seg.

Hijaben står sentralt i samfunnsdebatten. Det er plagget vi ikke greier å stille oss likegyldige til. Det er tøystykket vi er uenige om. Dette er de personlige historiene fra innsiden.

Til toppen

Anmeldelser Hijabhistorier

Livet under sløret

Uansett hva du mener om hijab, vil denne boka lære deg noe om å være på innsiden av det omstridte hodeplagget. (...) Én er redd for døden, og vil skynde seg med å ta tørkle på. Én var redd for å bli pisket i Iran, og brukte år før hun torde å ta det av. Det er variasjonsbredden i antologien «Hijabhistorier». Til sammen gir 13 forfattere, som delvis skriver under pseudonym, et innblikk i den potensielle hijabbærerens selvforståelse og kvaler. Til tider utfordres det vi trodde vi visste. Hele tida får vi en dypere forståelse av hva velkjente argumenter kan bety for den enkelte. (...) De polariserte hijabdebattene har nemlig viet for liten plass til førstepersonperspektivene. Og dem får man mange av i «Hijabhistorier ». Det er dette som gjør boka verdifull. Bidragene er ærlige og eksistensielle. De beveger seg på tvers av generasjoner og kontinenter. De handler om å ta tørkleet på eller av, om å finne seg selv, og om å bli sett rart på når man kommer tilbake med slør etter ferien.Halvor Finess Tretvoll, Dagsavisen

Til toppen