Hevnen (Heftet)

Serie: Tony Hill & Carol Jordan 7

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Retribution
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie:
Serienummer: 7
ISBN/EAN: 9788202419547
Omtale Hevnen
VAL MCDERMID - OVERSATT TIL 40 SPRÅK
INTERNASJONAL KRIMDRONNING

"Oppsiktsvekkende god".

The Times
"Jeg elsker hvert eneste ord Val McDermid skriver".
Harlan Coben


“Val McDermids tjuefemte roman er oppsiktsvekkende god, men bør ledsages av en helseadvarsel. Den er virkelig skremmende.”
The Times

Det finnes én seriemorder som i særlig grad har formet og definert kriminalpsykolog Tony Hills liv. En seriemorder hvis ondskap overgår alle andres. En seriemorder som har evnen til å skremme ham helt inn til beinmargen: Jacko Vance.
Og nå er Jacko tilbake i Tonys liv. Mer forskrudd og listig enn noensinne, og oppsatt på å hevne seg på Tony – og politiinspektør Carol Jordan – for alle årene han har sittet i fengsel.
Tony vet ikke når Jacko vil slå til, eller hvor. Det eneste han vet er at Jacko vil få ham til å føle frykt slik han aldri har følt den før – og legge livet hans øde på måter han ikke er i stand til å forestille seg …

Hevnen er en ytterst gripende og gysende tour de force. Romanen er bok nummer syv i den frittstående serien om Tony Hill og Carol Jordan, kjent fra den populære TV-serien Arr i sjelen.

"Brilliant ... oppsiktsvekkende ... uforglemmelig".
Guardian

"… spenningsfylt fra begynnelse til slutt.”
Irish Independent

“Å skrive en gnistrende god bok er vanskelig. Å skrive 25 er et mirakel. Det er det Val McDermid har fått til i løpet av sin karriere, og det er derfor hun er en høyt elsket legende i den litterære verden … tempoet er feilfritt og de ulike handlingstrådene flettes sammen på ekspertmaner … en strålende kriminalroman.”
Sunday Express

“Vanskelig å legge fra seg."
Shelf-Awareness

"... bygger seg opp som en tsunami. Liker du å bli skremt er McDermid perfekt for deg."
Booklist

“Det er kanskje passende at McDermid i sin tjuefemte roman har valgt å vende tilbake til sin mest uhyggelig morderiske skapning, Jacko Vance.”
Daily Mirror

“Skrivestilen er stram, og plottene har et drivende tempo.”
Scotsman

“Det er et bevis på McDermids ferdigheter som forteller at hun bevisst skaper en trio av sentrale karakterer som grunnleggende sett er ute av stand til å føle empati i konvensjonell forstand, men at hun likevel klarer å opprettholde leserens sympati helt fram til den kaldt brutale avslutningen.”
Irish Times

“McDermid lar det stå til, og leverer en fortelling som fyker av sted.”
Herald

Til toppen

Andre utgaver

Hevnen
Bokmål Innbundet 2012
Hevnen
Bokmål Ebok 2012
Hevnen
Bokmål Ebok 2015
Hevnen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Val McDermid:

Om forfatter

Val McDermid er en bestselgede forfatter av ypperste klasse. Hun skriver på heltid og deler sin tid mellom Cheshire og Edinburgh. Bøkene hennes er oversatt til over tretti språk og solgt i over seksten millioner eksemplarer.

Mange kjenner TV-serien Arr på sjelen. Den er bygd på McDermids bøker om psykolog og seriemorder-ekspert, Tony Hill og etterforsker Carol Jordan.

Tilgjengelige utgaver i serien om Tony Hill og Carol Jordan finner du her.

Tilgjengelige utgaver i serien om cold case-etterforskeren Karen Pirie finner du her.

Val McDermid har vunnet mange intenasjonale priser, deriblant CWA Gold Dagger for årets beste kriminalroman og Los Angeles Times' pris for årets bok. I 2009 innlemmet ITV3 henne i Krimthrillerprisenes Æresgalleri, hun mottok CWA Cartier Diamond Dagger i 2010 og fikk Lambda Literary Foundation Pioneer Award i 2011. I 2016 mottok Val prisen Outstanding Contribution to Crime Fiction under Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival, og hun ble valgt til Fellow i Royal Society of Literature. I 2017 fikk hun DIVA Literary Prize for Crime.

Bøker i serien