Heldiggrisen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202658960
Kategori: Bildebøker og Julebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Heldiggrisen

Monia Nilsens julefortelling om den lille, fattige bygda som spleiser på en grisunge, er både original og tradisjonell. Den passer perfekt inn i tradisjonen som så mange av oss vender tilbake til hvert år; en hyggelig høytlesningsbok som passer i førjulstiden. Men Heldiggrisen ender ikke sånn som man skulle forvente – heldigvis!

Det nærmer seg jul, og landsbyen er så fattig at den nesten ikke har mat. Da foreslår presten at de kan spleise på en gris – sånn at alle skal få litt å spise. Men dessverre har de bare penger til en veldig liten gris. De blir enige om å fôre den opp i løpet av det neste året, men når neste jul kommer, er det ingen som har lyst til å slakte grisen. De har jo blitt så glade i den. Men hva skal de spise da? Heldigvis skjer det noe veldig uventet – landsbyen har faktisk fått seg en riktig heldiggris!

En søt og sjarmerende julehistorie som kan leses hele året!

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Heldiggrisen

En grisegod julebok! 04.12.2020

«Eventyret om den fattige landsbyen som spleiser på en gris slik at de skal få julemat julen etter, er både godt tegnet og fortalt. Sprelske illustrasjoner og et artig persongalleri gjør dette til en bok som passer fint til høytlesning for de minste.»

 
Harald Fossberg, Aftenposten

Heldiggrisen 17.12.2020

En herlig billedbok for de minste, med søte tegninger, som setter oss i den rette julestemningen.

Kaia Svaan, Solungavisa

Årets mest sjarmerende julefortelling 04.12.2020

... en morsom og hjertevarm fortelling som vil begeistre både liten og stor. Språket er enkelt og illustrasjonene vakre.
(...)
en moderne juleklassiker som vil sjarmere leserne i senk, jul etter jul.

Merete Andersen Snekkerhaugen, Hadeland blad

Til toppen

Om forfatter

Monia Nilsen (f. 1973) er forfatter, illustratør og grafisk designer. Hun tegner, klipper collage og bygger papirskulpturer dagen lang. Monia har skrevet flere bøker for barn, og har også illustrert og designet en lang rekke bøker for andre forfattere.