Harry Potter og de vises stein (Innbundet)

Serie: Harry Potter illustrert 1

Forfatter:

, Jim Kay (Illustratør), Torstein Bugge Høverstad (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 256
Illustratør: Kay, Jim
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Harry Potter and the Philosopher's Stone
Oversatt av: Høverstad, Torstein Bugge
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202459772
Kategori: Høytlesning og Romaner for barn
Omtale Harry Potter og de vises stein

Vår tids største barnebokklassiker i ny vidunderlig illustrert utgave.

«Det er ikke bra å fordype seg i drømmer og glemme å leve, husk det.»
Albus Humlesnurr

Harry Potter har ikke opplevd mye magi i sitt liv. Han bor i et kott under trappa hos den ekle familien Dumling, og han har ikke feiret bursdagen sin på elleve år.

Men alt dette endrer seg når en ugle leverer et mystisk brev med innbydelse til Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom – et utrolig sted som Harry og alle som leser om ham aldri vil glemme. Her får Harry venner, og magien gjennomsyrer alt fra skoletimer til måltider. Men et skjebnesvangert møte venter ham. Vil Harry, gutten med sikksakkarret, leve opp til forventningene alle har til ham?

Til toppen

Anmeldelser av Harry Potter og de vises stein

Årets beste barnebøker 2015

"For første gang en gjennomillustrert utgave av en Harry Potter-fortelling! Illustrert klassiker for barn som kan lese selv. Og dessuten en unnskyldning for voksne som gjerne vil lese serien en gang til for nye generasjoner. Noen (ikke minst vi som jobber i radio!) vil mene at de beste bildene er de du skaper selv. Var Harry en annen før filmene om ham kom? Og er det mulig å beholde sitt eget magiske bilde av Galtvort når skolen nå skildres i detalj? Denne praktboken er blitt et kunstverk i seg selv. Jim Kay er heldigvis mer tro mot bøkene enn mot filmene. Her er store oppslag og små signatur-tegninger, mektige iscenesettelser som nok gjør dette til mer av en barnebok enn en spenningsroman for voksne."Anne Cathrine Straume, nrk.no

Til toppen

Om forfatter

Joanne Kathleen Rowling ble født i Chipping Sodbury, nær Bristol i England. 31. juli 1965. Hun bor nå i Edinburgh med sin mann og tre barn.

Hun er forfatteren av en av verdens mest kjente romanfigurer, Harry Potter. Hun skrev den første boka i serien da hun var nyskilt og fattig, men hun hadde brukt mange år på å tenke ut historien. Serien er blitt oversatt til mange språk, og millioner av mennesker, både barn og voksne, leser om Harry Potter. Bøkene har vunnet mange priser i flere land, blant annet Smarties Gold Award og Whitbread Childrens Book of the Year.

 

Bøker i serien