Håndbok for unge antirasister (Innbundet)

Forfatter:

Thea Jacobsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 72
Illustratør: Jacobsen, Thea
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202702076
Kategori: Fakta for barn og Høytlesning
Alder: 9 - 12
Omtale Håndbok for unge antirasister

Håndbok for unge antirasister av Tinashe Williamson belyser og engasjerer, og oppfordrer til det aller viktigste: nemlig dialog. Gjennom ti kapitler og ti fiktive karakterer svarer Williamson på spørsmål som hva rasisme egentlig er, hvorfor representasjon er viktig og hva man kan si hvis man opplever at noen blir diskriminert mot på grunn av hudfargen sin.

Rasisme er et vanskelig tema for oss voksne å navigere, og for mange er det derfor ekstra krevende å snakke med barna våre om det. For hva skal man egentlig si? Hvor skal man begynne?

Denne engasjerende, inkluderende og lærerike boka er skrevet i "skoledagbokformat" med oppgaver og samtaler som barna lett kan ta med de voksne hjemme eller sammen med klassen på skolen. Målet er å gi stafettpinnen videre til den oppvoksende generasjonen, og få dem til å føle at de har makt til å forandre verden. Sammen står vi sterkere, og bare ved å anerkjenne problemet kan vi få bukt med det.

Dette er en uunnværlig bok for barn fra 9 år og oppover, og den vil fungere like godt hjemme som i undervisningssammenheng.

Til toppen

en forståelig og engasjerende bok
VG

Andre utgaver

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Håndbok for unge antirasister

Tinashes antirasistiske metode! 23.09.2021

«Tinashe Williamson har laget en forståelig og engasjerende bok som åpenbart har potensial til å starte mange viktige samtaler på tvers av generasjoner.»

 
Oda Faremo Lindholm, VG

Denne boka burde være obligatorisk 30.09.2021

«... en betimelig, kompakt og hardtsparkende bok for store barn som ønsker å leve i en mer rettferdig verden.»

«... tvinger leseren til å reflektere, til å undersøke, til å starte samtaler.»

«Hvis Livets Skole hadde hatt et pensum, hadde denne boka definitivt vært på kjøpslista. Den burde vært obligatorisk med stor O.»

Shana Fevang Mathai, NRK.no

Til toppen

Om forfatter

Tinashe Williamson (f. 1985) er en samfunnsengasjert skuespiller, modell og frilanser innen PR. Håndbok for unge antirasister er hennes første bok.