Gutten som ble julenissen (Innbundet)

Forfatter:

Chris Mould (Illustratør) Carina Westberg (Oversetter)

Gutten som ble julenissen er filmatisert og har premiere på Netflix onsdag 24. november. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 272
Illustratør: Mould, Chris
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A boy called Christmas
Oversatt av: Westberg, Carina
ISBN/EAN: 9788202509019
Kategori: Høytlesning , Romaner for barn og Julebøker
Alder: 9 - 14
Omtale Gutten som ble julenissen

Glitrende med vidd og varme, Gutten som ble julenissen er en frekk, ny juleklassiker. Her er historien om hvordan julenissen ble julenissen.

Før det var julenissen, var det en ung gutt som trodde på det umulige.

Elleve år gamle Nikolas har bare fått ett leketøy i livet: en dukke skåret ut av en nepe. Men han er fornøyd med sin nepedukke, fordi det kom fra pappaen, som elsker ham. Så en dag forsvinner faren, og tante Carlotta kommer for å passe på ham. Som fra det verste eventyr er tante det slemmeste du kan tenke deg.

Nikolas stikker av gårde for å finne faren på Nordpolen. Med seg har han musen Miika, som egentlig ikke tror på magi, men han tror veldig på ost.
Underveis blir Nikolas venn med et reinsdyr, overvinner et plagsomt troll, og oppdager en skjult verden av fortryllelse i den frosne landsbyen Nissebo. Men alvene Nissebo har sine egne problemer: julestemning og viljen til å hjelpe andre er ikkeeksisterende, og Nikolas kan være den eneste personen som kan fikse ting, hvis bare han kan nå sin far før det er for sent.

Til toppen

Andre utgaver

Gutten som ble julenissen
Bokmål Ebok 2016
Gutten som ble julenissen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Matt Haig:

Anmeldelser Gutten som ble julenissen

Den sanne historien om Fader Jul 24.11.2017

"Boken er en blanding av eventyr og folkediktning, fryktelige hendelser og mye moro. Historien er full av magi og umulige hendelser, man må tro på det umulige.

SOM NISSENE sier, man kan ikke se uten å tro, for å se noe må man virkelig tro på det. Dette er historien om fattiggutten Nikolas som ble til Fader Jul, en historie om nisser, troll og alver, og om reinsdyr. Og om å tro eller ikke tro, ja om magi.

GOD FØRJULSLESNING - Ho, Ho, Ho "

Karen Sletten Henriksen, Romerikes Blad

Til toppen

Om forfatter

Forfatter Matt Haig er ikke bare en bestselgende forfatter for voksne, han har også vunnet Blue Peter Book Award, Smarties Book Prize og er blitt nominert tre ganger til Carnegie Medal for barne- og ungdomsbøkene sine. Ideen til julebøkene fikk han da sønnen hans spurte hvordan julenissen var da han var liten gutt.