Gutten og fjellet (Innbundet)

En oppdagelsesreise i norsk natur

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202483098
Kategori: Natur og fritid
Omtale Gutten og fjellet
Gutten og fjellet er en oppdagelsesreise gjennom norsk natur, en samtale mellom far og sønn om natur, det å ferdes ute med telt og ryggsekk og om menneskets litenhet i møtet med naturen.

Sommeren 1894 forsvinner en seks år gammel gutt fra en seter under fjellet Styggemann i fjellområdet Skrim. Hundrevis av mennesker leter etter ham, men gutten er sporløst forsvunnet. 122 år senere drar en far og hans seksårige sønn på fottur i det samme fjellområdet. Utstyrt med telt og ryggsekk går de gjennom dype skoger og over forblåste fjell. Målet deres er å nå toppen av Styggemann. Men også å følge i sporene til den forsvunne gutten, og kanskje komme nærmere sannheten om hva som skjedde med ham.

Hvorfor gikk han seg vill? Hvorfor fant han ikke veien tilbake?

Torbjørn Ekelund er skribent, forfatter og medeier av nettmagasinet Harvest.

Til toppen

Andre utgaver

Gutten og fjellet
Bokmål Ebok 2017
Gutten og fjellet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Gutten og fjellet
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Torbjørn Ekelund:

Anmeldelser Gutten og fjellet

Påskens Skrim 12.03.2018

(...) Slik svøpes den ellers fornøyelige fortellingen inn i et uhyggelig slør, der den ville naturen er like farlig som den er fantastisk. De evigaktuelle temaene foreldre-barn og menneske-natur veves på enkelt, men elegant vis inn i hverandre (...)Niklas Hart, Hytteliv
(...) en nydelig skildring av en far og en gutt på deres første "store" ekspedisjon, men også så mye mer. Torbjørn Ekelund har en drivende god penn og en sympatisk blanding av humor og alvor med poetiske undertoner. Kryp opp i godstolen og la deg varme av denne superbe boka i høst.Elizabeth Schei, Fjell og Vidde

Et lite menneske i uberørt natur 25.08.2017

(...) Jeg må innrømme at dette er en ordentlig fin bok. Ordentlig fin, på mange måter: Skildringen av samværet med sønnen i naturen er betagende, og de sivilisasjonskritiske innslagene er både betimelige og overbevisende. Fotografiene, tatt av Ekelund selv og gjengitt i svart/hvitt, er nydelige. (...) Kanskje kan en utgivelse som Gutten og fjellet til og med bidra til å "oppdra" langt flere enn Ekelunds barn til å annamme et slikt syn på naturen. Det ville vært helt utmerket. (...)

Espen Grønlie, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Torbjørn Ekelund (f.1971) er skribent, forfatter og medeier av nettmagasinet Harvest Magazine. Han har tidligere utgitt Året i skogen. En mikroekspedisjon (2014).