Gutt og Jente later som (Innbundet)

Serie: Gutt og Jente 1

Forfatter:

Mari Kanstad Johnsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 32
Illustratør: Johnsen, Mari Kanstad
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202521110
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Gutt og Jente later som
Med lettfattelige setninger og et tema som identitet, skjeler forfatter Hilde Matre Larsen til klassikere innenfor brukslitteraturen for de minste. Mari Kanstad Johnsens renskårne tegninger gir de samme assosiasjonene. Men Gutt og Jente later som er noe ganske annet enn syttitallets pedagogiske bildebøker. Perspektivet er kompromissløst, barnlig og lekent. Og alt er mulig for Gutt og Jente.

Til toppen

Flere bøker av Hilde Matre Larsen:

Anmeldelser Gutt og Jente later som
Nominert til Brageprisen 2017

Fra Bragejuryens begrunnelse:

"Gutt og jenter later som er ei av to bøker i ein ny serie av Hilde Matre Larsen og Mari Kanstad Johnsen. Serien er inspirert av, men driv òg harselas med, pedagogisk innretta småbarnsbildebøker slik vi kjenner dei frå 70-talet. (…) Gjennom eit enkelt mønster manøvrerer forteljinga i store kjensler. Tekst og illustrasjon viser heile tida barneperspektivet, og speiler det eksplosive og fantastiske i leiken. (…) Det visuelle rommet endrar seg gjennom heile forteljinga, og med det klarer boka både å dramatisere og ufarleggjere kjenslelivet i leiken. Det er ikkje måte på kva som er mogleg om ein berre lèt som.Bragejuryen 2017

Til toppen

Om forfatter

Hilde Matre Larsen (født 1975) har arbeidet som litteraturformidler, anmelder og skribent, og som forlagsredaktør. Hun har skrevet flere barnebøker, og har studert litteraturvitenskap, kunsthistorie og barne- og ungdomslitteratur. Hun bor i Oslo med mann, barn og en imaginær katt som heter Renate.

Bøker i serien