Gravenstein (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 104
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202298036
Kategori: Bildebøker
Alder: 8 - 88
Omtale Gravenstein

Gravenstein - en spenningsbok om epler. Liten, tykk og gul akkurat som et deilig, saftig eple. Men skumle ting skjer. Miss og Elefantgutten, som vi kjenner fra tidligere bøker av Øyvind Torseter er også med her.

En original bildebok fra en av våre fremste tegnere.

Til toppen

Flere bøker av Øyvind Torseter:

Anmeldelser Gravenstein

Et eple om dagen

”At Torseter er en dyktig tegner, er det ingen tvil om. Sekvensen der de to historiene veves sammen og Pappa og Miss oppdager Elefantgutten i hullet, er nydelig – et godt eksempel på floskelen om at ett bilde, eller i hvert fall et par bilder, sier mer enn tusen ord. Den «uperfekte» stilen hvor tegnefeil bare dekkes av en hvit lapp og tegnes over, uten å begynne helt på ny med ark, gjør at alt ser skjørere, «mer håndlaget» ut, og understreker på indirekte vis det humane i prosjektet.”

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

Torseter på epleslang

”(…) ei fantastisk vakker, morsom og skummel lita gul bok (…) Dette er like herlig for både små og store (…) Som så ofte hos Torseter er det balansen mellom det stillferdige og kraftfullt dynamiske som er et hovedtrekk i framstillingen (…) her er det bildene som forteller. Det virker som om Torseter har skåret ned alt av tekst som ikke er høyst nødvendig. Det er en teknikk han har utforsket også i tidligere bøker, men neppe noen gang så vellykket og effektivt som her.”

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Øyvind Torseter (f. 1972) har skrevet og illustrert bøkene Klikk (2004), For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), Koblinger (2013) og Mulegutten (2015), og har vært medforfatter og illustratør for flere andre bøker. Han har vunnet en rekke priser, heriblant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014 (som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås), Bokkunstprisen 2011, og den prestisjetunge Bologna Ragazzi Award i 2008 for Avstikkere.