Godtegrisen (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202489137
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Godtegrisen

Så klart også griser kan elske godteri! Og så klart en gutt og en liten godtegris kan bli bestevenner. Det er det som skjer med Kim og grisen. Kims gris er helt spesiell. Men de må passe seg så grisen ikke blir oppdaget, for ingen voksne liker å ha griser hjemme. Tenk om de ikke får være sammen mer? Kim vil at de skal være sammen for alltid.

Godtegrisen er en overskuddspreget, småfleskete bildebok om et nært vennskap utenfor grisebingen. Dette er Line Halsnes' andre bildebok, der hun både tegner og skriver selv. Halsnes debuterte i 2012, med bildeboka Stakkars lille hjerte.

Til toppen

Flere bøker av Line Halsnes:

Anmeldelser Godtegrisen

Svinaktig moro

"[Illustrasjonene] er like livlige som historien, fulle av bevegelse, kontraster, overdrivelser og kraftige farger. De kan minne om karikaturer, og har tegneserieelementer som snakkebobler og lydeffekter, som forsterker det uhøytidelige og humoristiske uttrykket. […] en svært gjennomført bildebok, som utnytter formatet godt."

Marie L. Kleve, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Line Halsnes (f. 1981) er en illustratør og barnebokforfatter med spesiell interesse for anatomi og militære kjøretøy. Hun er utdannet ved Norwich School of Art and Design, og har illustrert en rekke bøker som f.eks Båten mellom stjernene, Nærkamp og Sangbok. Selv har hun skrevet og illustrert Stakkars lille hjerte og Godtegrisen som hun formidler i Den kulturelle skolesekken. Hun har også utgitt flere sakprosabøker for barn: Skogens konge - alt du trenger å vite om elgen (2020) og Tøffe maskiner (2021). Tøffe maskiner ble tildelt prisen for beste fagbok for barn-og unge av Kulturdepartementet og ble også nominert til Brageprisen i klassen Sakprosa for barn og unge. Boka er også solgt til en rekke land.

Nettside: linehalsnes.no