Godt øl (Innbundet)

Bryggerens beste råd

Forfatter:

Smaksrike og spennende oppskrifter fra Norgesmester i hjemmebrygging, Robert Smith-Hald.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202595852
Kategori: Kokebøker
Omtale Godt øl

Hjemmebrygget øl er kultur!

Dette er ølboka for deg som vil brygge et øl som er smakfullt og helt spesielt. Men den er mer enn det! Godt øl er basert på Roberts bryggefilosofi om å gjøre det enkle enkelt. Det du trenger er Roberts bok og riktig råstoff. Her er valgene mange, og feil valg kan påvirke resultatet. Tenk bare på valget av gjær. Gjær er kultur og det er bryggerens hemmelige våpen.

Når alle råstoffvalgene er tatt, er det selve prosessen som skal settes i gang. Det skal dampe og putre i kokekaret, selve starten på det som skal bli ditt helt spesielle øl. Du kan begynne med Roberts oppskrifter, de er testet og godkjent av mange ølentusiaster, og noen er laget spesielt til denne boka. Deretter kan du prøve å lage din egen oppskrift, tilpasset din smak og det ølet skal nytes til. I boka får du råd om hvordan en oppskrift bygges opp av en profesjonell bryggerimester.

Veien fram til å bli en komplett brygger er ikke lang. Det er bare noen enkle grep som skal til, og selvsagt må noen fallgruver unngås. Da kan du sette deg ned, nyte resultatet og vite at dette er skikkelig øl brygget på en enkel og god måte slik at smaken fortsatt utvikler seg.

Til toppen

Om forfatter

Robert Smith-Hald er norsk-amerikaneren som vendte hjem med hodet fylt av ideer om ølbrygging. Han har vært ansatt hos Hansa/Waldemars Mikrobryggeri som bryggerimester og produktutvikler. Han har holdt kurs om hvordan man brygger ekte øl på en enkel måte i mange år. Robert er også sanger og låtskriver med flere plateutgivelser og har deltatt i Norske Talenter.
Robert har oppnådd flere tetplasseringer i NM for hjemmebryggere og vant førsteplassen med årets juleøl i 2005.