Gjennomtrekk (Heftet)

Forfatter:

Med Gjennomtrekk har Arne Hugo Stølan meislet ut nok en sterk og tankevekkende samling dikt.

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 72
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202639518
Kategori: Lyrikk
Omtale Gjennomtrekk

Hva skjer med oss når et barndomshjem skal ryddes ut og selges? Hvilke historier åpenbarer seg når fortiden plutselig stirrer oss i hvitøyet i form av en trenøkkel fra sløyden, en lekedukke, eller fortrolige brev fra en glemt venninne?

I denne samlingen belyses kraften i slike uventede møter, og gjennom varierte og uforutsigbare dikt skapes assosiative rom der drøm og virkelighet leker med det sårbare og forgjengelige.

Med Gjennomtrekk har Arne Hugo Stølan meislet ut nok en sterk og tankevekkende samling dikt.

Til toppen

Anmeldelser Gjennomtrekk

Å riste i dørene til universet

«Arne Hugo Stølans Gjennomtrekk er prega av stor stilistisk variasjon. Samstundes er diktbundelen halden saman i eit grunnleggjande tematisk grep. I dikta gneistrar og knitrar konstellasjonen av fortid og notid og brått utløyste energiar. Det fine med desse dikta, er at Stølan maktar å gjere fortida aktiv og levande i tekstens og teiknas røynd.»

Sindre Ekrheim, Humbaba.no

Til toppen

Om forfatter

Arne Hugo Stølan (f. 1955) debuterte i 1987 med samlingen Min tid med Mathilde, og har gjennom flere tiår skrevet og utgitt dikt. Han har også vært mangeårig litteraturanmelder i VG og undervist ved Skrivekunstlinjen på Nansenskolen.