Gårdsøl (Innbundet)

Det norske ølet

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 168
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202517465
Kategori: Kokebøker
Alder: 25 - 70
Omtale Gårdsøl

En engasjerende og sprudlende bok om øl

Det opprinnelige norske ølet var det som ble brygget på gårdene i den tiden det var lovpålagt å brygge sterkøl. Og til alle ølentusiasters store glede – fortsatt brygges det øl på tradisjonelt vis mange steder i landet. Tradisjonene rundt ølbrygging er mange, og et lite gløtt inn i denne verden er spennende og gir et innblikk av hvordan øl påvirket oss både før og nå.
Gårdsøl er en reise fylt med undring og glede over alt det som putrer og gjærer i kjellere og bryggerhus. Øl som smaker helt annerledes enn det som du kan kjøpe. Einerkvister, lokale urter, malt – alt dette er med på å gi drikken særpreg og karakter.
Forfatteren har besøkt mange ølbryggere som deler av det de har lært om brygging opp gjennom generasjoner, og som fortsatt brygger etter gamlemetoden. En metode som går på tvers av alt det teorien sier. Men det fungerer utmerket og resultatet blir helt særegent, veldig smakfullt og helt ulikt annet øl.
Det er selvsagt med oppskrifter og bryggemetoder for gårdsøl fra flere distrikter. Men også oppskrift på mjød – selveste gudedrikken – for de som vil forsøke seg på noe spesielt til en spesiell anledning.
En bok for alle som elsker godt drikke.

Til toppen

Gourmand: Beste norske ølbok 2016
Anmeldelser Gårdsøl

Årets ølbokhøst 04.11.2016

ØLSPALTEN I likhet med i fjor og i forfjor er det også i høst utgitt en rekke nye ølbøker her til lands. Det er nesten så man kan begynne å snakke om ølbokhøsten. Mange av bøkene ligner hverandre, noen forfattere er mest opptatt av brygging, andre er mer opptatt av å registrere det som finnes av øl rundt om i landet. Øl og mat er også et velkjent tema etter hvert. Artig er det selvsagt når noen klarer å gi allerede kjent stoff et nytt perspektiv. Aller best er det når noen evner å finne nye emner innen ølverdenen og fortelle om helt overraskende ting! Lars Marius Garshol: Gårdsøl - Det norske ølet (Cappelen Damm) Dette er nærmest en sensasjon av en ølbok! Forfatteren, som tidligere har gitt ut bok om litauisk øl på eget forlag, har nå fordypet seg i bryggingen som skjer på gårder rundt om i Norge. Han forteller spennende og overraskende historier om norsk øl på engasjerende vis!

 
Bjørn-Frode Løvlund, Østlendingen

Til toppen

Om forfatter
Lars Marius Garshol bor i Rælingen og utvikler løsninger for dataanalyse. Han er også utdannet øldommer, er en kjent foredragsholder om øl og ølbrygging og har tidligere gitt ut en bok om litauisk øl.