Garden under jorda (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 96
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202619947
Kategori: Lyrikk
Omtale Garden under jorda

Dikta i denne samlinga er forankra i ei verd som dei fleste vil kjenne igjen. Vi ser ein gard omgitt av husdyr og gardbrukarar. Men diktas uttrykk for einsemd og lengt kan også vere fabulerande. Til dømes legg bondesonen kjøtslintrer i jorda i håp om at dei vil vekse fram til det tittelen skildrar: Garden under jorda. Han ønsker å bli forstått, å bli sett, å skape og forme eit liv. Utdrag frå samlinga:

[...]
det var berre meg og far igjen på garden

og eg tenkte på den siste haustdagen
som glei over frå det lysaste milde
til den mørkaste kulden

frå kjøtet var frakta inn i huset
til veden var kløyvd
skifta årstida
med eit øksehogg

Til toppen

Anmeldelser Garden under jorda

«I utgangspunktet ser Brynjulf Jung Tjønns «Garden under jorda» ut som ei temmeleg tidstypisk diktsamling. Men berre i utgangspunktet. [...] Romanaktige diktsamlingar er [...] eit teikn i tida. Men sjeldan eller aldri fungerer dei så godt som episke forteljingar som her. God bok!»

Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

«Jung har gravd fram et fargesterkt språk for traumene, kanskje et sannere språk enn det psykologiserende og normative språket vi bruker om tragedie og smerte? […] og utgangen på den poetiske fortellingen blir en tankevekkende overraskelse.»

Freddy Fjellheim, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Brynjulf Jung Tjønn (f. 1980) er oppvokst i Feios i Sogn og Fjordane. Han debuterte med romanen Eg kom for å elske i 2002. Han har senere utgitt flere romaner for voksne, samt den kritikerroste barnebokdebuten I morgen skal vi sitte i solen (2009).

For ungdomsromanen Så vakker du er ble Jung Tjønn tildelt Brageprisen 2013. Om sistnevnte skrev juryen: «Tjønns prosa er rytmisk, billedsterk og poetisk. [...] Tjønn har skrevet en bevegende og håpefull fortelling om en ung gutt som mobiliserer krefter til å håndtere livet.»

Brynjulf Jung Tjønn jobber som forlagsredaktør i Samlaget.