Frontsøstre (Heftet)

Norske kvinner under hakekorset

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202527716
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Frontsøstre

Her fortelles en annerledes historie om kvinners innsats under 2. verdenskrig. Hva motiverte noen til å bli frontsøstre, hvordan utøvde de sin tjeneste, og hva ventet dem da krigen var slutt? Rundt 450 norske frontsøstre ble dømt som landssvikere. Sæther vurderer de nylig frigitte saksdokumentene i et bredt perspektiv, og gir for første gang en samlet presentasjon av frontsøstrenes plass i norsk krigshistorie.

Til toppen

Andre utgaver

Frontsøstre
Bokmål Innbundet 2015
Frontsøstre
Bokmål Ebok 2015
Frontsøstre
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Vegard Sæther:

Anmeldelser Frontsøstre

«Det er både noe naivt og heltemodig over disse kvinnene med deres tap. Det er blitt en interessant bok, også om de dilemmaene landsvikoppgjøret førte med seg.»

 
Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

«Når forfatteren har mulighet for å gjøre et historisk dypdykk har det sammenheng med at Riksarkivet friga klausulerte dokumenter i år, kilder som blant annet forteller om over 400 kvinner som ble dømt for landssvik etter krigen. Boken er todelt. Den gir temaet ansikt gjennom kvinners egen beretning. I tillegg trekkes de historiske linjer fra 1930-tallet i Nazi-Tyskland til det norske rettsoppgjøre etter krigen.»

Trond Blikø, Trønderavisa

«En grundig bok om de norske frontsøstrene, skrevet av en forfatter som ikke bare er en iherdig arkivjeger, men også en god forteller.»

Per Eivind Hem, Morgenbladet

Til toppen

Om forfatter

Vegard Sæther (f. 1967) er historiker og forfatter. Har tidligere utgitt I grenseland. Den flygende kisten og andre historier om krigen i Østerdalen (2004), En av oss, norske frontkjempere i krig og fred (2010), Krigsseilere. En fortelling om glemte helter (2013), Frontsøstre - Norske kvinner under hakekorset (2015). Er nå akutell med Elverum 1940.