Friluftsliv og uteliv i barnehagen (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 184
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202406257
Kategori: Barnehagelærerutdanning og Fagbøker
Fag: Natur, helse og bevegelse
Nivå: Akademisk
Omtale Friluftsliv og uteliv i barnehagen

Friluftsliv og uteliv i barnehagen er en profesjonsrettet og forskningsbasert bok. Formålet er å inspirere til å ta med barna på tur. Boka gir et solid faglig fundament for å planlegge, gjennomføre og evaluere turer. Sentrale temaer er naturopplevelse, sikkerhet, risikomestring, ledelse og profesjonalitet. I boka presenteres 8 forslag til turer med barnehagen som kan brukes som utgangspunkt for videre arbeid med friluftsliv og uteliv i natur.

Målgruppa er barnehagelærerstudenter og alle som arbeider i barnehagen. Den er også aktuell for forskere og undervisere i sektoren.

Boka har nettressurser, naturhelsebevegelse.cappelendamm.no.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Torbjørn Lundhaug er førstelektor ved Høgskulen på Vestlandet, campus Bergen. Han veileder i hovedsak studenter på Aesthetic and Outdoor Education på bachelornivå og masterstudenter på Fysisk aktivitet og kosthold i et skolemiljø. Veiledning i havpadling og vinterfriluftsliv er hans hovedfagområder. Han er for tiden ph.d.-stipendiat og forsker på kroppsøvingsdidaktikk i friluftslivspraksiser.

.
Henrik Neegaard er høgskolelektor ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet - storbyuniversitetet. Han underviser i fysisk fostring ved barnehagelærerutdanningen. Han har mastergrad i Kroppsøving, idrett og friluftsliv fra Høgskolen i Telemark og har arbeidet med friluftsliv i barneskolen, på folkehøgskole og ved lærerutdanningen. Neegaard er spesielt opptatt av sikkerhet, risikolek og friluftslivets egenart.