Fremmed mann (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 56
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202661519
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 6
Omtale Fremmed mann

I Fremmed mann skildrer Kaia Dahle Nyhus på en nydelig måte usikkerheten rundt det å få en ny voksen i livet sitt når man er liten. Hvordan er det å få en bonusforelder og måtte tilpasse seg en helt ny hverdag?

En dag er det en Fremmed mann i leiligheten. Han er der når kvelden kommer også, og dagen etter. Fremmed mann henger opp kalender på kjøleskapet og tar plassen til barnet i sofaen, ved siden av mamma. Det virker ikke som han har tenkt til å dra igjen. Han er veldig hyggelig, sier mamma. Men barnet vil ikke snakke med mannen, for han er jo Fremmed.

Dette er en kunstnerisk utgivelse fra en av våre beste illustratører. Passer godt for barn i alderen 3-6 år.

Til toppen

- Gripende, vakkert og sterkt
Tønsberg Blad

Andre utgaver

Fremmed mann
Bokmål Ebok 2022
Anmeldelser Fremmed mann

Gro Dahle og Kaia Dahle Nyhus har gjort det igjen: - Gripende, vakkert og sterkt 23.09.2020

"Med originale uttrykk på høyt kunstnerisk nivå i ord, tekst, farge og komposisjoner når de fram både til barn og voksne."

"Fremmed mann har en enkel, men tydelig tematikk. Mor er alene med barnet i førskolealderen. Der hersker harmoni og jeg - barnet-, er trygg og veltilpasset. Inntil harmonien brytes. En mann flytter inn. Stabiliteten blir borte, barnet føler seg utrygg. Med andre ord et velkjent emne i mye av den nye barnelitteraturen. Men Kaia Dahle Nyhus bryter med det forutinntatte inntrykket som skapes i første halvdel av boka. Gradvis vinner mannen barnets tillit, og det nye familiemønsteret harmoniseres. Samspillet mellom handling, framstilling og koloritt utfyller hverandre. Det truende og mørke endres med fortellingens karakter. Figurene framstilt med enkle streker styrker også det tematiske innholdet."

 
Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Dahle og Nyhus skrur på lyset og rensker luften 16.10.2020

"Håpefullt tross tøffe temaer"

"Direkte overveldende er det når hun ­introduserer den fremmede­ ­mannen, som mamma kaller ­Morten og som ­etter hvert skal bli en del av den lille familien. Han er så diger at han tyter ut av bildet og det er lett å forstå at barnet, som forøvrig ikke er klassifisert som hverken gutt eller jente, syns han er fullstendig malplassert."

(Kaia Dahle Nyhus')"evne til å formidle inntrykksfullt i bilder er uomtvistelig."

Marianne Lystrup, Vårt Land

«#fremmedmann av #kaiadahlenyhus er en viktig lærepenge for stefedre om hvor mye et nytt menneske i huset kan være en forstyrrelse, og om hvordan små vaner kan føles som en stor ting. Vakkert i skildringen av hvordan tilnærmingen skjer i små steg.»

Morten Olsen Haugen, @bokmorten på Instagram

Til toppen

Om forfatter

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) har samarbeidet med Gro Dahle om flere kritikerroste bildebøker. I 2011 ble hun tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris for Håpe, sa gåsa, mens Krigen (2013) ble nominert til bl.a. Kritikerprisen og Nordisk Råds barnelitteraturpris. Høsten 2014 debuterte hun med egen bok, Vil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs Debutantpris for. Bildeboken En dag drar mamma har gitt Kaia Dahle Nyhus et internasjonalt publikum, gjennom å være oversatt til en rekke språk.