Fra du så meg (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 224
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202660093
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 13 - 18
Omtale Fra du så meg
Etter et tøft år på videregående, blir Karen sendt på folkehøgskole for å ta en pause. Der møter hun den store kjærligheten og plutselig dreier Karens verden kun seg om ham. Problemet er bare at han ikke er en av klassekameratene hennes...

Fra du så meg er basert på en sann historie fra folkehøgskolemiljøet, og skildrer det grenseoverskridende forholdet mellom en lærer og en elev.

Til toppen

Andre utgaver

Fra du så meg
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Eldrid Johansen:

Anmeldelser Fra du så meg

Marie B Sivertsen på Stormen bibliotek skriver i mail til forfatter at dette er årets viktigste ungdomsbok og at mer høyaktuell bok skal man lete lenge etter … og en lang uttalelse (blurb?):
"«Fra du så meg" er forstemmende aktuell, og gir unge lesere mulighet til å gjenkjenne farene og sårbarheten som asymmetriske maktforhold, stor aldersforskjell, blind heltedyrkelse og rå kynisme reder grunnen for. Les den, snakk med ungdommene, så kanskje historien om fremtidens Fred og Karen får bli det den burde være: historie."

Marie B Sivertsen, Stormen bibliotek

Til toppen

Om forfatter

Eldrid Johansen (f. 1973) har utgitt mange bøker for barn og ungdom siden hun debuterte med «Sara vil bli stjerne» i 2005. I tillegg til å være barne – og ungdomsbokforfatter jobber Eldrid som sanger, syngende skuespiller og litteraturprodusent i Den kulturelle skolesekken. I mange år har Eldrid reist rundt i Norge med skrivekurs, ulike opplegg rundt bøkene sine og med konserter og barneforestillinger, ofte i regi av Den kulturelle skolesekken. Hun har gjestet litteraturfestivaler, bibliotek, kulturhus og skoler, og er en etterspurt formidler. «Skriv genialt!» ble nominert til Brageprisen og fikk Kulturdepartementets pris for beste fagbok for barn og unge i 2016. I 2017 ble «Faraos forbannelse» nominert til ARKs barnebokpris. «Fra du så meg» er Eldrids andre ungdomsroman.