Forsiktig Glass (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 134
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202244811
Kategori: Romaner
Omtale Forsiktig Glass

Forsiktig glass er en roman som vil angå alle som har et forhold til barn eller som husker hvordan det er å være barn.
Arkene ligger på gulvet. Det er en glad, travel stemning i værelsene. De voksne spør hverandre om ikke livet er fortreffelig, fortreffelig, svarer de. Jeg klipper busten av den største penselen. Spise kan du ikke, men herpe malepensler - det kan du, sier en av de voksne og ler. Jeg ler, jeg også. Det er en latterlyd som vrenger seg opp av magen, ligner hostelyder. Etterpå sitter jeg på do og fniser. Jeg er urolig. Jeg reiser meg før jeg har tisset ferdig. Da ler jeg mer. De voksner ler i stua, av noe annet, kanskje. Jeg tørker og trekker ned og skynder meg ut til dem. Jeg spør om det går an å samle på glade lyder. Selvfølgelig, sier de voksne og flytter arkene rundt på gulvet.

Til toppen

Andre utgaver

Forsiktig glass
Bokmål Ebok 2010
Forsiktig Glass
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Anmeldelser Forsiktig Glass

"I Forsiktig glass lukkast Ingeborg Arvola på ein imponerande og truverdig måte i å fange tankeverda til eit barn."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

"Trass i at den vesle forteljaren i Ingeborg Arvolas siste roman, Forsiktig glass, også er eit offer for omsorgssvikt og egoisme, er dynamikken, humoren og absurditeten som kjennteiknar Arvolas sin stil så gjennomgåande, at det tragiske aldri får overtaket."

Gina Marie Nordberg Moe, Vinduet

"Livskraftig og ekte beretning fra barnets verden, på en ny og gjennomført måte. (...)en av årets fineste romaner."

Mari Nymoen, Adresseavisen

"Liten, stor roman"

Marte Gresvik, Fredriksstad Blad

"Her skjer mer enn nok til å fylle ei bok som aldri blir stillestående. Romanen er ei rapportbok fra barnets verden, en verden som alltid er i bevegelse, en verden som ingen grenser kjenner.(...) Sprelsk og spenstig bok der en jentunges fantasi setter voksenverdnen i relieff."

Øystein Rottem, Dagbladet

"Forfatteren har skrevet sin beste roman til nå - og skapt en vesentlig bok."

Terje Stemland, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne, blant annet Neiden 1970 og Plutselige varmegrader. Høsten 2021 utkommer Kniven i ilden, første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

.

Se oversikt over Buffy By-serien her.