Forelska i Feisbukk (Innbundet)

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 40
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202436520
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 8
Omtale Forelska i Feisbukk

Feisbukk er blitt den største og sterkaste bukken i heile Våtedalen. Ja, i heile verda! Geitene er heilt ville etter han. Men han går berre og traskar for seg sjølv. Han bryr seg ikkje lenger om å stange med Smørbukk og dei andre bukkane.
– Kva er det med deg? spør Smørbukk.
– Veit ikkje! svarar Feisbukk og går endå lenger vekk frå flokken.Han klatrar opp til toppen av Tindefjellet. For det er han som må passe på sola og vinden og regnet. Eller … er han berre verdas største tullebukk?

Vill og frodig bukkebildebok frå Våtedalen. Lett krydra med eksistensiell identitetskrise.

Til toppen

Flere bøker av Hans Sande:

Anmeldelser Forelska i Feisbukk

Nydelig og overraskende bildebok

"Forelska i Feisbukk er en historie du garantert ikke har hørt før. Sandes overraskende tekst står fint sammen med Dybvigs røffe strek. Tegningene får velte seg utover sidene, samtidig som de tør å vise oss litt hvitt papir. […] Forelska i Feisbukk handler om alvorlige saker som identitet, forelskelse, vennskap, bortforklaringer og det å tørre å være seg selv. Vi følger bestevennene Feisbukk og Smørbukk helt fra de er små kje til de blir store, voksne bukker. Anbefales for alle som tåler fis og promp og følelser, og for alle som er glad i Per Dybvigs tegninger av blomster og dyr."

Ingeborg Marie Jensen, Stavanger Aftenblad

Bukk ut av skapet

"Som et frisk pust og en gigantisk promp har Hans Sande og Per Dybvig sluppet Forelska i Feisbukk. Ei vill, humoristisk og frodig nynorsk bildebok […] Sammen med sprelske Per Dybvig bobler han så det riktig bruser."

Turid Andreassen Lie, Hamar Arbeiderblad

"Boka byr på mange morosame ordspel i geitebukkeavdelinga, og like herlege teikningar. Litt alvor er det òg, men ikkje knytt til Facebook, som boktittelen lett kan få ein til å tru. Me skal ikkje avsløra alvoret her, men heller rå store og små lesarar til å ta ei lesestund i sofaen saman. Foreldre kan godt riva seg laus frå Facebook og heller lesa høgt om Feisbukk – høgtlesing er kraftig undervurdert!"

Jonn Karl Sætre, Kvinnherdingen

Til toppen

Om forfatter

(f. 1946) Hans Sande er forfatter og psykiater, og bosatt i Sandvoll i Sunnhordland. Han har utgitt 37 bøker, både romaner, diktsamlinger og en rekke bøker for barn og ungdom. Han har også fått flere priser for sitt forfatterskap. Som bildekunstner har han illustrert flere av sine egne bøker.

Priser:

• Kulturdepartementets bildebokpris 2000 og 2007, sammen med illustratøren Gry Moursund
• Blixprisen 1993
• Kritikerprisen 1984
• Tarjei Vesaas' debutantpris 1969