Foreldrekrigen (Innbundet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 160
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202296261
Alder: 9 - 14
Omtale: Foreldrekrigen

Amanda er ti år og foreldrene hennes krangler hele tiden. Men en morgen er det mistenkelig stille. Vera og Jond Stålsand kan ikke engang se på hverandre i tre sekunder uten å begynne å knurre som topptrente kamphunder. Nå skal de skilles og det ender i den store foreldrekrigen.

Dette er skilsmisseboken for alle barn som er lei av å ha barnslige foreldre. Med stor humor og med overdrivelsens kunst klarer Erika Fatland å gi leseren et helsprøtt univers med et sårt bakteppe.

Til toppen

Flere bøker av Erika Fatland:

Anmeldelser av Foreldrekrigen

I krigen med Amanda

"Erika Fatland er debutant. Hun har et supert grep på sakene. Språket er effektivt, godt og litt krevende. Amanda er nemlig en ganske oppegående dame som kanskje også overgår foreldrene intelligensmessig. Per Dybvigd røffe strek er vel kjent fra andre barnebøker. Her fungerer den ekstra fint. Dybvig har laget noen tegninger som er like elleville som historien selv (...) alt i alt er dette en herlig bok og litt av et påfunn. En krig ingen har vondt av å lese om."Kaja Korsvold, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Erika Fatland (f. 1983 i Haugesund) er forfatter og sosialantropolog fra Ølen i Vindafjord kommune. Hun har sin utdannelse fra Lyon, Helsinki, Københavns Universitet og Universitetet i Oslo, der hun tok sin mastergrad i sosialantropologi i 2008. Masteroppgaven, med tittelen ”Skole nr. 1. Tre år etter tragedien”, er basert på et lengre opphold i Beslan i Nord-Kaukasus høsten 2007, der Erika Fatland intervjuet overlevende, etterlatte, pårørende, lærere og myndighetsrepresentanter omkring ettervirkningene av terroraksjonen mot Skole nr. 1, 1.-3. september 2004. Hvordan var det mulig å leve videre etter en slik katastrofe? Feltarbeidet ble komplettert med et ytterligere opphold i Beslan senvinteren 2010, der hun i tillegg intervjuet menneskerettighetsaktivister og etterforskere, slik at det brennbare og unike stoffet kunne omarbeides til en reportasjebok.

2008–2010 var Erika Fatland stipendiat og vit.ass. ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt.

Erika Fatland debuterte 2009 med barneboken Foreldrekrigen, en burlesk roman om 10-åringen Amanda, som opplever at foreldrene ikke bare skal skilles, men at de også innleder full krigføring; sender hverandre stinkbomber, deler møblementet med motorsag osv. Boken, illustrert av Per Dybvig, fikk meget gode anmeldelser og ble valgt ut av Den norske Bokhandlerforenings Leselystaksjon 2010 som en av de fem titlene som skulle deles ut til alle Norges 6.- og 7.-klassinger det året.

Fatland har bodd og reist i mange land verden over. Hun taler en rekke språk, bl.a. engelsk, fransk, russisk, tysk, italiensk og spansk. For tiden studerer hun arabisk ved Universitet i Oslo. Hun arbeider også som frilansjournalist for flere norske publikasjoner, som Dag og Tid, A-magasinet, Syn og Segn m.fl.. Hennes journalistiske virksomhet spenner vidt, fra reportasjer om utbryterrepublikken Transdnjestr til rapporter fra filmfestivalen i Berlin; fra utenrikspolitiske analyser til kunstnerintervjuer og underfundige petiter.

I 2015 var Erika Fatland én av ti forfattere som ble utvalgt i Morgenbladets kåring av de beste forfatterne under 35 år.

Erika Fatland er for tiden bosatt i Oslo.