For deg, for deg alene (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202492892
Kategori: Romaner
Omtale For deg, for deg alene

Elin blir helt alene med ungen sin når moren dør. Og hvem er egentlig faren til ungen? Vet hun det selv? Og hvorfor kommer han ikke? Tilværelsen som alenemor er skildret på en usentimental og gripende måte i denne sanselige og sterke romanen. Gradvis får vi vite sannheten om faren. Og Elin må møte mørket i seg selv.

Til toppen

Andre utgaver

Bare mamma som er Gud
Bokmål Innbundet 2010
Bare mamma som er Gud
Bokmål Ebok 2012
Bare mamma som er Gud
Bokmål Heftet 2011
Du vet ikke hvem jeg er
Bokmål Ebok 2012
For deg, for deg alene
Bokmål Ebok 2015
For deg, for deg alene - Forfatterens innlesning
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Bare mamma som er Gud
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser For deg, for deg alene

Inderlig psykologisk portrett av melankolsk og angstfull alenemor

"Sikkert er det at trilogien er et psykologisk dyptpløyende, stilistisk konsekvent og høyst leseverdig kvinneportrett."

 
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Sterkt om alenemor

"Skildringen av Elins liv fram til romanens vendepunkt gir et tett og nært sinnsportrett av hovedpersonen. Så løfter Line Nyborg beretningen inn i et nytt spor som utvider historien på en overraskende måte. Dermed blir «For deg, for deg alene» noe mer enn et skarpskåret portrett av den unge kvinnen; forfatteren legger inn en konflikt som utvider perspektivet i en for øvrig sterk, psykologisk personskildring. Språklig lykkes forfatteren med å formidle hovedpersonens liv med inderlighet og ekthet uten at skildringen vipper over mot føleri og overfladisk patos."

 
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Å SKAPE EI MOR

"For dette er en bok som fortjener å leses sakte, en bok man vil (uth.) lese sakte, for ikke å gå glipp av de fine formuleringene. Språket er enkelt og hverdagslig, men også sanselig og visuelt. ... Hun skriver fram poetiske bilder med slående metaforer. små "språklige lykketreff", som Hamsun kaller det, sukkertøy som man vil suge lenge på. ...Det er et modig prosjekt dette, å skrive om sorg i en så melankolsk tone, så utførlig og gjentakende om hvor ensomt det er å være alene med en unge. Det kunne lett ha bikket over i sentimentalitet og ren syting. Men det gjør aldri det. Sorgen og sinnet Elin føler berører også leseren, fordi det oppleves som sant og relevant. ... Boken er tilegnet alle alenemødre, men den kan varmt anbefales til alle mødre (og fedre), alene eller ikke."

Ingebjørg Liland, Nordnorsk Magasin

Til toppen

Om forfatter

Line Merethe Nyborg (f.1969) er fra Bardu i Troms, og debuterte i 2010 med romanen Bare mamma som er Gud. Her møter vi ungjenta Elin, som også er tilstede i de frittstående oppfølgerne Du vet ikke hvem jeg er (2012) og For deg, for deg alene (2015). Romanen Det andre barnet kom ut høsten 2017. Hund som ser ned er Nyborgs femte roman.

Nyborg har høstet god kritikk for sine bøker, og for Du vet ikke hvem jeg er fikk hun Havmannprisen i 2012 for beste skjønnlitterære bok med nordnorsk tilknytning.