Fluktruten (Innbundet)

Forfatter:

, Silje Beite Løken (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Petsamo
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202576158
Kategori: Krim
Omtale Fluktruten

I Petsamo nord i Finland, helt ytterst ved Barentshavet, venter en ung kvinne på at forloveden skal komme fra København. Den unge paret planlegger å reise med skipet Esjan hjem til Island. Men forloveden dukker aldri opp på møtestedet, og kvinnen blir tvunget til å reise alene. Da hun stiger i land på Island, ser hun at det kryr av amerikanske soldater i gatene.

Våren 1943 blir et lik skylt opp på stranden ved Nautholsvik. Et annet sted blir en ung mann grovt overfalt av amerikanske soldater. Samtidig forsvinner en ung kvinne som har tilbrakt mye tid med amerikanske soldater. I etterforskningen av de tilsynelatende ulike sakene blir Flovent og Thorson satt på sin livs største prøve.

“Litteraturens Lionel Messi.” MORGUNBLADID

“Det er ikke uten grunn han kalles kongen av krim.” BOKMENNTIR. IS

“Unik fortellerkunst og en særegen innsikt i menneskesinnet.» FRETTABLADID

Til toppen

Om forfatter
Arnaldur Indridason er født i 1961, og han har to år på rad mottatt Glassnøkkelprisen for sine kriminalromaner. I 2005 ble hans bøker hedret med den engelske krimprisen Golden Dagger, som gis til årets beste krimbok på engelsk og den svenske Martin Beck-prisen. I 2004 kom han for første gang ut på norsk med romanen Myren. Etterforskeren Erlendur Sveinsson er gjennomgangsfiguren i kriminalromanene til Indridason. Forfatteren har studert historie ved universitetet i Reykjavik og skrevet en avhandling om islandsk film.