Fjellfiske i fortiden (Innbundet)

Årtusener med svømmende rikdom

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 303
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283140781
Kategori: Natur og friluftsliv og Historie, religion og filosofi
Fag: Arkeologi, Historie
Nivå: Akademisk
Omtale Fjellfiske i fortiden

Fjellfisket i Sør-Norge har vært viktig og mangfoldig i flere tusen år. I Fjellfiske i fortiden samles kunnskap om dette fisket i én bok, og for aller første gang har fagfolk fra ulike natur- og kulturhistoriske disipliner gått sammen for å belyse temaet.

I elleve artikler formidles helt ny innsikt i fangst av ørret og andre arter i fjellet fra steinalderen til 1800-tallet. Bidragene retter seg både til forskere og til et bredere publikum med interesse for fjellets kulturhistorie og for fjellfiske.

Mellom permene kan du blant annet lese om de mange fisketomme fjellvannene etter siste istid og om når, hvorfor og hvordan mennesker bar fisk til fjellheimen. Boken handler også om gamle fiskemetoder, dem som utnyttet ressursene i vannene, og den betydning fiskefangsten hadde i fortiden.

Til toppen

Anmeldelser Fjellfiske i fortiden

«... ei vakkert utforma bok som held høg faglitterær standard, samstundes som ho er lettlesen og underhaldande.»

Sjur Haga Bringeland, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Axel Mjærum er forsker og førsteamanuensis ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, hvor han jobber med prosjektering og ledelse av forvaltningsinitierte arkeologiske undersøkelser på Sør- og Østlandet. Hans forskningsinteresser er blant annet knyttet til østnorsk steinalder, landbrukshistorie og utgravingsmetodikk. Mjærum var delaktig i prosjekteringen av de arkeologiske undersøkelsene knyttet til etableringen av ny rv. 3/25 og var prosjektets leder fra 2017–2019.