Fedreland (Innbundet)

Forfatter:

Øyunn Rishøi Hedemann (Oversetter) Kristina Solum (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 624
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: Patria
Oversatt av: Rishøi Hedemann, Øyunn og Solum, Kristina
ISBN/EAN: 9788202585150
Kategori: Romaner
Omtale Fedreland

Fedreland er en roman om skyld og tilgivelse, vennskap og kjærlighet, som viser hvordan terrorisme angriper kjernen i et samfunn og et fellesskap, og hvor lang tid det tar før man forsones.

Samme dag som den baskiske separatistbevegelsen ETA legger ned våpnene i kampen om et selvstendig Baskerland, bestemmer enken Bittori seg for å flytte hjem. Hun vil tilbake til den lille landsbyen hun forlot etter at mannen hennes ble drept av ETA tjue år tidligere. Men hennes tilbakekomst skaper uro – ikke minst hos Miren. De to var tidligere bestevenner, men har stått på hver sin side i den bitre striden om Baskerlands uavhengighet. Nå sitter Mirens eldste sønn i fengsel, etter å ha deltatt i flere væpnede aksjoner. Spørsmålet er: Hadde han også noe å gjøre med drapet på Bittoris ektemann?

Til toppen

Andre utgaver

Fedreland
Bokmål Ebok 2019
Anmeldelser Fedreland

«Fernanado Aramburu har skrevet et monumentalt epos om den væpnende konflikten i Baskerland [...] Gjennom den drivende gode fortellingen flettes historiene retrospektivt sammen, og forfatteren klarer gjennom hovedpersonene å fortelle Baskerlands nyere historie på en måte ingen har gjort før ham.»

 
Jan-Erik Smilden, Dagbladet

«Det er lenge siden jeg har lest en roman som er så overbevisende, bevegende og så briljant konstruert.»

Mario Vargas Llosa, .

Til toppen

Om forfatter

Fernando Aramburu er en av Spanias fremste nålevende forfattere. Han er født i San Sebastian, men bor nå i Tyskland. Aramburu har skrevet ni romaner og to novellesamlinger, og fikk sitt store internasjonale gjennombrudd med Fedreland, som hittil er solgt til 22 land. Bare i den spansktalende verden har den solgt nærmere en million eksemplarer.

Romanen er hyllet av både kritikere og lesere, og Aramburu har mottatt en rekke prestisjefylte litterære priser for den, blant annet den spanske Premio Nacional de Narrativa 2017 og italienske Premio Strega Europeo 2018.