Feberdrøm (Heftet)

Forfatter:

Signe Prøis (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 112
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Distancia de rescate
Oversatt av: Prøis, Signe
ISBN/EAN: 9788202748951
Kategori: Romaner
Omtale Feberdrøm

Feberdrøm av Samantha Shweblin er en tett og marerittaktig fortelling, en psykologisk ladet kortroman om faren midt i hverdagen. Fra en av de friskeste stemmer i det spanske språkområdet og utgitt på norsk for første gang, skaper Samanta Schweblin en følelse av foruroligende psykologisk trussel og alternativ virkelighetsforståelse i denne forunderlig fengslende romanen.

Den unge kvinnen Amanda ligger for døden på et lite sykehus på den argentinske landsbygden. Gutten David sitter ved hennes side. Hun er ikke moren hans. Han er ikke barnet hennes. Sammen skal de fortelle en fryktelig historie om fortapte sjeler, gift og kraften og desperasjonen i en famille i møte med det uforståelige.

På kortlisten til The Man Booker International Prize 2017

Til toppen

Andre utgaver

Feberdrøm
Bokmål Innbundet 2017
Feberdrøm
Bokmål Ebok 2017
Feberdrøm
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Samanta Schweblin:

Om forfatter

Samanta Schweblin, født 1978 i Buenos Aires, er filmviter og debuterte som forfatter i 2002 med novellesamlingen El núcleo del disturbio. Hun er tildelt en rekke litterære priser for sine originale, urovekkende og ofte lett absurde noveller. Hun ble i 2010 utpekt som en av de beste unge spanskspråklige forfatteren av tidsskriftet Granta og kom i 2017 på Hay Festival's Bogotá39 liste over de beste latinamerkanske forfattere under 40. Feberdrøm er hennes først roman. Den er under utgivelse i mange land, fått strålende anmeldelser og er på den internasjonale Man Booker kortlisten i 2017.