Farvel, depresjon (Innbundet)

Hvordan hjelpe og støtte en som er deprimert

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202725945
Kategori: Selvutvikling og Helse og psykisk helse
Omtale Farvel, depresjon

En varm og praktisk bok om depresjon for deg som vil hjelpe

Hvordan hjelpe en som er deprimert til å få det bedre? Farvel, depresjon er en inspirerende, praktisk og varm bok som gir deg kunnskapen og verktøyene du trenger.

Kristian Hall var deprimert i ti år. Den eneste grunnen til at han ikke tok livet sitt, var at han visste hvor stor sorg han ville påføre søsteren og moren sin. Han mente selv at han aldri ville få det bedre, og avslo alle tilbud om hjelp. Men gjennom terapi, egeninnsats og nærstående som aldri ga opp, ble han til slutt helt frisk. Nå har han skrevet en bok for alle som vil hjelpe og støtte ved depresjon.

Depresjon er dypest sett stillstand i mørket, sier forfatteren. For å komme ut av depresjonen trenger man det motsatte av stillstand, nemlig bevegelse. Ta den syke i hånden og legg ut på en billedlig talt helbredende gåtur, ut av lidelsen, mot et stadig bedre liv!

Boka er faglig kvalitetssikret av psykolog Knut-Petter Sætre Langlo, og Kristians søster Henriette Cecilie Hall-Eriksen har skrevet forordet.

I boka får du kunnskap om

  • hva en depresjon er, og hvordan den rammede blir påvirket
  • hvordan du kan kommunisere best mulig med en datter eller sønn, mor eller far, ektefelle, kjæreste eller venn som synes livet er tungt
  • 10 steg til et bedre liv

Til toppen

Flere bøker av Kristian Hall:

Anmeldelser Farvel, depresjon

Godt skrevet, nyansert og kunnskapsrikt

«Nyttig bok for pårørende til mennesker med depresjon. Godt skrevet, nyansert og kunnskapsrikt med utgangspunkt i forfatterens egne erfaringer med lidelsen.»

Arne Repål, redaktør i Tidsskrift for Kognitiv Terapi

En klok, personlig og viktig bok

«Dette er en klok, personlig og viktig bok som handler om å endre negative tankemønstre. Boken gir ikke bare trøst, forståelse og verktøy til den som er nær et menneske som er deprimert, og som vil hjelpe. Den vil sannsynligvis også være verdifull for mennesker som selv er deprimerte – eller som er på vei inn i en depresjon.»

Cecilie Elisabeth Basberg Neumann, sosiolog og gestaltterapeut, professor ved OsloMet

For en flott og klok bok!

«Det er utrolig viktig at en som har opplevd depresjon selv skriver hva som hjalp ham og hva han savnet. Det kan ingen fagfolk klare like troverdig og godt som forfatteren. [...] Dette er en bok mange pårørende vil ha stor nytte av.»

Cathrine Scharff Thommessen, kroppsorientert traumepedagog

En oppskrift på hvordan få det gode liv!

«Boken har et innhold man kan kjenne seg igjen i, med gode metaforer og lettfattelige poenger. [...] Den gir basiskunnskap for den som vil hjelpe, og en oppskrift på hvordan få det gode liv!»

Lena-Maria Haugerud, Landsforeningen for forebygging av selvskading og selvmord

Fin bok med verktøy som hjelper

«I boka til Kristian Hall finner man alternativene til 'ta deg sammen', verktøy som hjelper den syke ut av mørket og inn i en verden av farger.»

May-Helen Forsberg, sykepleier

Til toppen

Om forfatter

Kristian Hall (f. 1977) er utdannet sivilingeniør og har hatt ulike direktørstillinger i næringslivet. Han er lidenskapelig opptatt av å nå ut til alle som sliter med depresjon, med et budskap om at det er mulig å bli mye bedre eller helt frisk. Kristian Hall ble selv fullstendig frisk etter mer enn ti år med dyp depresjon i tenårene og som student. Basert på egne erfaringer og samarbeid med psykolog har han spesialkomponert et trinn for trinn-program som har hjulpet mange mennesker til en bedre hverdag. Boka heter Glad igjen!, og til den hører også en arbeidsbok, samt en rekke verktøy og ressurser fritt tilgjengelig på kristianhall.no.

Kristian Hall ønsker at alle skal få mest mulig ut av livet, og har utgitt til sammen fem titler om hvordan få et bedre liv, bli mer handlekraftig og nå målene sine. Flere av bøkene er oversatt til engelsk. Hall bor i Drøbak sammen med kone og sønn.

Se også Handlekraft – få gjort det du vil (2020).