Falsk natur (Innbundet)

Forfatter:

Carina Westberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Force of Nature
Oversatt av: Westberg, Carina
ISBN/EAN: 9788202611743
Kategori: Krim
Omtale Falsk natur

Fem kvinner legger motvillig ut på en teambuildingstur i den australske villmarken. Bare fire av dem kommer tilbake. Kvinnen som mangler er Alice, den manipulerende og mislikte kollegaen med store ambisjoner. Politiets etterforsker Aaron Falk blir kalt inn da han allerede er i gang med etterforskning av bedriften kvinnene jobber i. - Alice er hans kontakt fra innsiden.

Under avhørene av de fire gjenværende kvinnene vokser det fram et lite flatterende bilde av maktmisbruk, mistillit og svik. Det er har vært et sterk vennskap mellom kvinnene, men også et nett av løgner misunnelse og gamle historier. Samtidig renner tiden ut for å finne Alice i live - Alice med alle hemmelighetene.

« […] En forbløffende bok fra en forbløffende forfatter.» A.J. Finn, forfatter av Kvinnen i vinduet

«En fengslende bok som tar pusten fra deg.» New York Times

Til toppen

Andre utgaver

Falsk natur
Bokmål Ebok 2019
Falsk natur
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Jane Harper:

Anmeldelser Falsk natur

Drivende spenning fra australsk villmark. En av vårens bedre krimromaner. 03.12.2019

«Jane Harper har skrudd sammen en spennende beretning om en forbrytelse(...)»

«Harper kan alle triksene, og hun bruker dem effektivt. Hun skifter synsvinkel i passe fart, og hun skaper framdrift gjennom et enkelt flettverk»
 
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad
«Harper […] har igjen hevet standarden for nye krimforfattere.»Chicago Tribune
«En overlegen thriller.»South China Morning Post
«[…] enda mer imponerende enn TørkeThe Sunday Times
«En fengslende bok som tar pusten fra deg.»New York Times
Om Tørke: «En av de mest fantastiske debutene jeg noensinne har lest. Hvert eneste ord er perfekt. Les den!»David Baldacci, # 1 New York Times bestselgende forfatter
« […] En forbløffende bok fra en forbløffende forfatter.»A.J. Finn, forfatter av The Woman in the Window

Til toppen

Om forfatter

Jane Harper (f. 1980) er en australsk forfatter, født i Storbritannia og bosatt i Melbourne, Australia, sammen med sin mann og datter. Tørke (2017) var hennes første roman og Falsk natur bok nummer to, som utkommer på norsk i 2019. Hennes tredje roman er The lost man (ikke ute på norsk ennå) og de har alle blitt internasjonale bestselgere.

Jane er utdannet journalist, og har jobbet i pressen i tretten år, både i Australia og Storbritannia. Hun fikk sin første jobb som praktikant i Darlington & Stockton Times. Senere jobbet hun som senior-journalist for Hull Daily Mail, og fra 2011 som journalist for Herald Sun. Etter mange år i yrket, tok Harper et nettkurs, som resulterte i debutromanen Tørke.

Harper har vunnet mange priser, blant annet CWA Gold Dagger Award for Beste krim, British Book Awards Crime and Thriller Book of the Year, Australian Indie Awards Book of the Year og Australian Indie Awards Book of the Year.