Falmet fløyel i London (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202745608
Kategori: Historie og Samfunn og debatt
Omtale Falmet fløyel i London

Britene er ute av EU, ferdig med pandemien og klare til livet etterpå. Men hvordan gikk det med London? Hovedstaden står midt i en pågående verdikamp om hva Storbritannia skal være, i sitt eget bilde og ute i verden. Byen er politisk rød og åpen mot Europa i et England der vindene trekker i motsatt lei. Samtidig er den sete for de stolteste tradisjonene og institusjonene som det nye Storbritannia skal støtte seg på. Øivind Bratberg tar for seg salongsosialisme og kulturkrig, livet med pandemien og striden om monarkiet og BBC i denne sakprosaboken om London.

Til toppen

Andre utgaver

Falmet fløyel i London
Bokmål Ebok 2022

Flere bøker av Øivind Bratberg:

Anmeldelser Falmet fløyel i London

Selvfølgelg skal vi tilbake. mens vi venter er denne boken god oppvarming

«boken holder høyt nivå. Bratberg har skrevet en oppdatering på britisk politikk og samfunnsliv med hovedstaden som rød tråd. ...
Forfatteren serverer friske, velformulerte og oppdaterte blikk på naboen vår i vest»

Anders Horntvedt, Finansavisen

Til toppen

Om forfatter

Øivind Bratberg er førstelektor ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, hvor han blant annet underviser i forskningsmetode. Bratberg er aktiv spaltist og kommentator med ulike bidrag om britisk politikk i Morgenbladet, Klassekampen, NRK og TV2. I 2013 fikk han Cappelen Damm Akademisk sitt faglitterære forfatterstipend for manuset til boka Tekstanalyse for samfunnsvitere. Bratberg ga i 2015 ut Skyggebilder av Storbritannia, og sammen med Hans Olav Lahlum skrev han Britiske stasministre 1900-2015 som tar leserne med på en spennende og lærerik reise i vår tids politiske historie. I 2022 kom Falmet fløyel i London, Bratbergs tredje bok om Storbritannia på Cappelen Damm.