Factfulness (Heftet)

Ti knep som hjelper deg å forstå verden

Forfatter:

, og

Mette-Cathrine Jahr (Oversetter)

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Factfulness. How Not to be Ignorant About the World
Oversatt av: Jahr, Mette-Cathrine
ISBN/EAN: 9788202620592
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Factfulness

I Factfulness viser Hans Rosling, Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund hvorfor vi stadig misforstår verdens utvikling, og hva vi kan gjøre for å rette opp misforståelsene. Med utgangspunkt i ti vanlige feil hjernen vår gjør, viser de hvordan vi kan bryte med våre tankefeil og forstå verden bedre.

Med samme lidenskap og iver etter å lære bort som gjorde Hans Rosling berømt, viser han hvordan vi alle kan kvitte oss med et foreldet bilde av verden. Bare gjennom å ha et verdensbilde basert på fakta kan medborgere, politikere og bedriftsledere ta gode beslutninger i vår globaliserte samtid.

Boken er inspirerende og tankevekkende, og den vil endre hvordan du forstår verden og gi deg verktøy til å håndtere kriser og muligheter i fremtiden.

Til toppen

"en hyllest til et faktabasert verdensbilde ... "
Leif Ekle, NRK

Andre utgaver

Factfulness
Bokmål Innbundet 2018
Factfulness
Bokmål Ebok 2018
Anmeldelser Factfulness

Selvhjelp i skepsis 30.08.2018

«Hans Roslings siste melding til verden kom i form av boken «Factfulness», en hyllest til et faktabasert verdensbilde […] «Factfulness» er interessant, ofte besnærende, men også underholdende lesning.»Leif Ekle, NRK Bok

Til toppen

Om forfatter

Hans Rosling var lege og professor i internasjonal helse. Hans har vært rådgiver for Verdens helseorganisasjon (WHO), UNICEF og flere hjelpeorganisasjoner og var med og startet Leger uten grenser i Sverige. Sammen med Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund har han startet Gapminder. Hans ti TED-foredrag har blitt sett over 35 millioner ganger, og han ble kåret til en av verdens mest innflytelsesrike personer i 2012 av tidsskriftet Time.