Eventyrlige dyr (Innbundet)

Hvorfor gjør dyrene så mye rart?

Forfatter:

Simon Dahle Nyhus (Illustratør)

En sprudlende og innholdsrik sakprosabok for 6-12-åringer. En bildebok som tar deg med ut i naturen, en høytlesningsbok for familien, og et fint supplement til faglitteraturen i skolen.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 104
Illustratør: Nyhus, Simon Dahle
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202711757
Kategori: Fakta for barn
Alder: 6 - 12
Omtale Eventyrlige dyr

En vakker og kunnskapsfylt bok om evolusjon for barn

En øgle som flyr, en edderkopp som danser, en reke som knipser. I dyreverdenen er det mange raringer! Hvorfor gjør de så mye rart – og hvordan har de fått alle de fantastiske egenskapene? I Eventyrlige dyr kan du lese om hvordan evolusjonen fungerer – og hvordan den har gitt oss dyr med de merkeligste og mest fascinerende egenskaper!

Ved hjelp av fascinerende eksempler fra dyreverdenen, viser biolog Hanna Nyborg Støstad oss hvordan evolusjonen virker.

Eventyrlige dyr er en sprudlende og innholdsrik sakprosabok for 6-12-åringer. En bildebok som tar deg med ut i naturen, en høytlesningsbok for familien, og et fint supplement til faglitteraturen i skolen. Rett og slett en vakker og lærerik bok som vekker både nysgjerrighet og naturglede.

Illustratør Simon Dahle Nyhus viser oss dyrene slik de er, der de er – på en sånn måte at vi føler at vi er der med dem.

Eventyrlige dyr er evolusjon gjort forståelig på en lettlest og morsom måte.

Eventyrlige dyr er en kjempefin bok for barn som er glade i og nysgjerrige på naturen. Aller mest fordi den handler om evolusjon, som er noe alle burde kunne mer om og der det har manglet gode bøker.
Lene Liebe Delsett, paleontolog

Til toppen

Anmeldelser Eventyrlige dyr

Simon Dahle-Nyhus fra Tjøme får full pott av TBs anmelder: - Mye å by på for oss voksne også 12.04.2022

Alle som har sett David Attenboroughs banebrytende naturprogrammer på TV, har latt seg fascinere av naturens skjønnhet og makeløse variasjon i dyre- og planteverdenen. Noe av det samme viser Hanne Nyborg Strøstad og illustratøren Simon Dahle Nyhus med utsøkt pedagogisk tilnærming i sin storformaterte illustrerte bok «Eventyrlige dyr. Hvorfor gjør dyrene så mye rart?»

Skulle skolen mangle stoff og kunnskap om Darwins evolusjonsteori om utvikling og tilpasning, er dette en fortreffelig pedagogisk tekst.

 
Finn Stendstad, Tønsbergs Blad

Fargesprakende og underlig 02.06.2022

Biolog Hanna Nyborg Støstad og illustratør Simon Nyhus går løs på evolusjonslæren uten å virke belærende. Boken Eventyrlige dyr bobler av farger og fakta.
(...)
Forfatter Hanna Nyborg Støstad er biolog, men vrir språket til god barneformidling. Hun skriver kort og direkte, og finner alltid konkrete eksempler når hun vil forklare.

Knut-Anders Løken, Barnebokkritikk.no

Burde vært pensum 02.04.2022

Utviklingslæren ble strøket fra læreplanen på 80-tallet. Det gjør barnebøker som dette ekstra kjærkomne. (...)

Såpass god er «Eventyrlige dyr» at de mange evolusjons-fornekterne i USA antagelig ville møtt den med sensur.

Guri Fjeldberg, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Hanna Nyborg Støstad (f.1990) er biolog og har en doktorgrad i evolusjonsbiologi fra Naturhistorisk Museum i Oslo. Hun formidler vitenskap om natur og dyr, og jobber i Miljødirektoratet.