Eventyret om Beethoven (Innbundet)

Forfatter:

, Hilde Kramer (Illustratør)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 37
Illustratør: Kramer, Hilde
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Eventyret om beethoven
ISBN/EAN: 9788202174019
Kategori: Musikk
Omtale Eventyret om Beethoven
Dette er boken om barnet Beethoven, men også om den voksne komponisten. Beethoven var dyktig på piano, men en ensom og ulykkelig sjel.

Ludwig van Beethoven ble født inn i en familie med stor musikkinteresse. Men faren hans hadde aldri fått det helt til som musiker. Da Ludwig var fire år, bestemte faren at han skulle begynne å arbeide seriøst med musikken. Til da hadde Ludwig bare lekt med tangentene. Han prøvde å finne toner som passet til bilder og tanker han hadde i hodet. Farens undervisning og ambisjoner ga Ludwig en vanskelig og vond oppvekst. For faren ble aldri fornøyd. Da Ludwig var bare åtte år gammel, tok faren ham med på turne for første gang. Dette er boken om barnet Beethoven, men også om den voksne komponisten. Beethoven var dyktig på piano, men en ensom og ulykkelig sjel. Eventyret om Beethoven er også gitt ut på MC/CD.

Les også:

Eventyret om Mozart (1996)

Eventyret om Grieg (1998)

Eventyret om Tsjaikovskij (1999)

Eventyret om Vivaldi (2000)

Eventyret om Ole Bull (2003)

Til toppen

Om forfatter

Minken Fosheim - TV-kjent skuespiller og kulturformidler for barn gjennom bøkene om kjente komponister.

Det hele startet med at hun ikke fant klassisk musikk tilrettelagt for barn noe sted. Minken bestemte seg for at da fikk hun gjøre det selv. Minken prøver å leve seg inn i komponistenes liv og fortelle på en enkel, lærerik og spennende måte.

Eventyrmalen hun har lagt seg på i bøkene om komponistene liv gir henne fritt spillerom til å dikte innenfor rammene av det historiske. Hun krydrer historiene med lukter, smaker og synsinntrykk.