Et hav av minner (Innbundet)

Forfatter:

, Tiril Broch Aakre (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Rhythm of Memory
Oversatt av: Aakre, Tiril Broch
ISBN/EAN: 9788202515201
Kategori: Underholdningsromaner og Romaner
Omtale Et hav av minner

Etter kuppet i Chile, der militærdiktaturet kommer til makten, blir livet farlig for ekteparet Octavio og Salomé som har et helt annet politisk syn. Salomé trygler Octavio om at han først og fremst må tenke på familiens sikkerhet, heller enn å opponere mot det nye regimet.

Når han til slutt innser at de befinner seg i stor fare, får han og familien politisk asyl i Sverige. Men for Salomé blir livet vanskelig. Hun må leve med smertefulle hemmeligheter, samtidig som hun vet at de aldri kan reise hjem igjen.

I Sverige får vi også den dramatiske historien til Kaja. Hun er ett av ca. 70.000 barn som ble evakuert fra Finland til Sverige under krigen. En del barn mistet foreldrene sine i Finland på grunn av krigen og ble værende i Sverige, og en del ble så sterkt knyttet til fosterfamilien at de ikke reiste hjem igjen. Når Kaja til slutt vender tilbake for å lete etter familien, blir det ikke slik hun har sett for seg.

Til toppen

Andre utgaver

Et hav av minner
Bokmål Ebok 2016
Et hav av minner
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Alyson Richman:

Anmeldelser av Et hav av minner
«En hjerteskjærende historie om tap og kjærlighet hos mennesker som er påvirket av krig og politiske omveltninger.»Library Journal
«En fascinerende undersøkelse av de fengslene mennesker skaper for seg selv, om hvordan man venner seg til lidelse og hvordan befrielsen til slutt virker like smertefull som fangenskapet. Dette er en ambisiøs utforskning av politiske og personlige kamper.»Publishers Weekly
«(…) en kompleks og gripende fortelling.»Wall Street Journal

Til toppen

Om forfatter
Alyson Richman fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Hele livet på en dag, som ble en bestselger også i Norge. En himmel av brev er hennes andre bok på norsk. Hun bor på Long Island, USA, sammen med mann og barn.