Eneste (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202509002
Kategori: Romaner
Omtale Eneste

Eneste er en roman om kjærlighet – den første, store kjærligheten i livet til en ung kvinne, det skrivende jeget som henvender seg til et du hun både nærmer seg på nytt og i samme bevegelse fjerner seg fra. Denne fortellingen begynner i ettertid, i det forholdet er over. Hvem var de to, sammen og hver for seg, og hvem er hun nå, uten ham? I et utprøvende og intenst språk undersøkes bruddets og løsrivelsens nødvendighet, en løsrivelse som uopphørlig fortsetter etter den faktiske atskillelsen, etter den vonde slutten, etter at alt er over.
En intens, vakker og klok debutroman.

Til toppen

Andre utgaver

Eneste
Bokmål Ebok 2016
Eneste
Bokmål Heftet 2017
Anmeldelser Eneste

"Språksterk roman som utforsker et forhold som er over når historien starter. "

Camilla Norli, VG

Lavmælt og fint

"Det handler både om å bli forelsket - og drives fra hverandre - i Silje Aanes Fagerlunds fine debutroman «Eneste».""Men selv om romanen er stillferdig, er det likevel en fin og egen nerve i framstillingen. Det er som om debutanten Silje Aanes Fagerlund nærmest utforsker hvor langt hun greier å ta det ned, uten å miste den nødvendige intensiteten.""Dette er et flott stykke prosa.""Silje Aanes Fargerlund skriver vakkert og udramatisert om kjærligheten som dør."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Fra ensomhet til ensomhet

"Boken finner ro til å betrakte tanker som kverner, men temperaturen stiger når det som tenkes uttrykkes i klartekst (...)"

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

Den store kjærleiken og etterpå

"God skildring av stor kjærleik (...) ein debutant å leggje merke til."

Marta Norheim, NRK

«Fin og var debutroman om å forlate den første kjærligheten.»

Tom Egil Hverven, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Silje Aanes Fagerlund er født i 1978 og bor i Oslo. Hun har studert litteratur i både Bergen og Oslo, og har oversatt bøkene Écrire (Å skrive) og C'est tout (Det er alt) av Marguerite Duras. Eneste er hennes debutroman.