Endelig helg (Innbundet)

Verdens beste helgemat

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202524470
Kategori: Kokebøker
Omtale Endelig helg

Hva lager en verdensmester i kokkekunst når han skal kose seg i helgen?

I Endelig helg fokuserer Ørjan Johannessen på fantastisk helgemat du kan servere familie og venner. Han henter fram tradisjonsmat og sine beste internasjonale oppskrifter. Helgemenyene, med til sammen 80–100 oppskrifter, har varierende vanskelighetsgrad og tidsbehov. I tillegg, for dere som ønsker en skikkelig utfordring å bryne dere på, deler han for første gang essensen i smakene fra vinnerrettene i den internasjonale kokkekonkurransen, Bocuse d’Or, og han forteller hva som gjorde at han vant.

Mat skal, ifølge Ørjan, være så enkel som mulig, og man skal gjenkjenne råvarene i smaken. Til daglig er Ørjan kokk ved Bekkjarvik Gjestgiveri på Austevoll i Hordaland, et gjestgiveri som har fått internasjonal anerkjennelse og en plass i den internasjonale matguiden, Guide Michelin.

Til toppen

Anmeldelser av Endelig helg

Her er årets beste kokebok 10.12.2016

"Hvis du er nysgjerrig på hva en verdensmester i kokkekunst serverer sine gode venner og familie når fredagen kommer, vil du finne mye godt her. Mat er følelser, noe som tydelig blir synliggjort. Du kan enten velge en typisk tradisjonsrett her hjemmefra eller driste deg på en smak fra Danmark, Italia eller Frankrike, eller hva med noe godt fra Asia?"
 
Lars Guldbrandsen, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter
Ørjan Johannessen (f. 1985) er prisbelønt norsk kokk og regjerende kokkeverdensmester som vinner av Bocuse d'Or 2015. Han kommer fra Bekkjarvik på Austevoll i Hordaland og er oppvokst på kjøkkenet på Bekkjarvik Gjestgiveri der hans foreldre var kokker. Nå er Gjestgiveriet Ørjans base og arbeidsplass. Ørjan kombinerer innovasjon på kjøkkenet med tradisjon og kulinarisk kulturarv. I tillegg jobber han blant annet jevnlig med profilering for sine sponsorer og har gjesteopptredener som dommer for både Masterchef og Top Chef.