En venn for lite (Innbundet)

Forfatter:

Jens A. Larsen Aas (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 304
Illustratør: Aas, Jens A. Larsen
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202596798
Kategori: Romaner for barn
Alder: 6 - 9
Omtale En venn for lite

En varm og sår historie om vennskap og familie fra en av våre beste barnebokforfattere.

Sara og Helene er så gode venner at de blir kalt «trollet med to hoder». Endelig skal de treffe hverandre igjen etter verdens lengste sommerferie. Men noe er annerledes. Helene virker fjern og uinteressert, og er borte fra skolen uten grunn.

Så forteller foreldrene til Sara noe som virkelig setter vennskapet med Helene på prøve, og som krever at Sara og søsknene – ja, til og med rottene til Steinar – må stå sammen mot de voksne.

Linde Hagerup har skrevet en varm, morsom og rørende historie om hvor maktesløs man kan føle seg når man ikke blir hørt, og om hvor verdifulle gode vennskap kan være. En venn for lite er en frittstående oppfølger til En bror for mye (2016).

Boka er nydelig illustrert av Jens A. Larsen Aas.

Til toppen

Andre utgaver

En venn for lite
Bokmål Ebok 2021
En venn for lite
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser En venn for lite

Sårt og fint om vennskap 01.11.2021


"... det er nettopp det vonde, Linde Hagerup skildrer så nydelig."

"... som i en liten tidsreise, blir vi transportert tilbake til barndommen."

"«EN VENN for lite» er en vakker bok, og Linde Hagerup formidler og skildrer vennskap på en så fin, og ikke minst, troverdig måte."

"Fornøyelig og til tider litt utspekulert."

 
Anette Torjusen, Fredrikstad Blad

Hvor mye kan en tiåring bestemme? 30.10.2021"Oppørsk barnebok tester ut hvor mye barn skal ha sagt i forhandlingsfamilien."

"... utsøkt språklig presisjon og følsomt nærvær."

"... teksten gjør det lett å engasjere seg ..."

"Heftige krangler fremstår som Hagerups spesialitet."

"... forsøkene på konflikthåndtering er høyst kreative."

"... den underlegne part er kompromissløs. Det gir barneleseren alle muligheter til å komme styrket ut."

Guri Fjeldberg, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Linde Hagerup er født i 1968, og er oppvokst på tettstedet Rykkinn utenfor Oslo. I dag bor hun og sønnen på Kråkerøy i Fredrikstad. Hun holder skrivekurs, også på videregående skoler.

Sytten år gammel kom Linde inn på Skrivekunstakademiet i Bergen som en av de yngste noen sinne. Senere jobbet hun i mange år med teateradministrasjon, og hun har også jobbet ti år som medredaktør i det litterære tidsskriftet Vagant.

Linde Hagerup debuterte i 1999 med den kritikerroste korttekstsamlingen Og det skal vare så lenge. I 2007 kom romanen Ikke sant, også den til strålende mottakelse. Boka ble solgt til Nederland og utkom der våren 2011. I 2008 debuterte Hagerup som barnebokforfatter med diktsamlingen Verdens største gorilla og andre rim, som mottok Kirke- og kulturdepartementets illustrasjonspris. Linde Hagerup fullførte høsten 2011 sin ungdomstrilogi om Billie og vennene hennes med romanen Var det det det var. De to første bøkene i trilogien var Ingen som røyker hopper strikk (2009) og Get used to it (2010). I 2016 kom En bror for mye, som tar for seg fosterhjemsproblematikk sett fra et barns ståsted. Boken fikk svært gode anmeldelser.