En mann ved navn Ove (Heftet)

Serie: Stjerne 

Forfatter:

, Nina M Due (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: En man som heter Ove
Oversatt av: Due, Nina M
Serie:
ISBN/EAN: 9788202424916
Omtale En mann ved navn Ove
Ove er 59 år og kjører Saab. Han er sur og tverr og alle naboers skrekk. Hver morgen går han på en inspeksjonsrunde i borettslaget for å se at alt er på stell. Det til tross for at han for lengst er avsatt som styreleder - en hendelse han selv omtaler som statskuppet. Ove sparer på strømmen og pruter i butikken, og har alltid et uvennelig ord til de fleste.

Til å begynne med tenker du kanskje på Narvestad fra Borettslaget eller Jack Nicholsons fantastiske tolkning av Melvin i Livets lyse side. En gammel grinebiter blottet for sosiale antenner. En funksjonell og praktisk anlagt mann som vil at rett skal være rett, og at folk skal følge de reglene som gjelder i borettslaget. Kort og godt en mann av Prinsipper. Han bryter dem aldri, og slikt blir det selvsagt trøbbel av. Hvordan er det mulig å heie på en slik mann? For det er akkurat det du gjør etter hvert som ærekjære Ove kryper inn under huden din. Kanskje fordi romanen forteller noe viktig om oss selv og vår tid?

"Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i
seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber!"
Vidar Kvalshaug, Aftenposten

Les mer om boken her.

Til toppen

Andre utgaver

En mann ved navn Ove
Bokmål Innbundet 2013
En mann ved navn Ove
Bokmål Lydbok MP3-CD 2013
En mann ved navn Ove
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
En mann ved navn Ove
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser av En mann ved navn Ove
"Vi blir glade i Ove. Han blir vår mann. Det er en forfatterprestasjon i seg selv. (...) Se opp for en av sommerens sjarmbomber!"Vidar Kvalshaug, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Fredrik Backman (f. 1981) debuterte i 2012 med En mann ved navn Ove, som ble en suksess over store deler av verden. Den er også filmatisert. Samme år kom boken Alt min sønn bør vite om verden, som handler om å være foreldre. Året etter kom Mormor hilser og sier unnskyld, mens Britt-Marie var her ble utgitt i 2014. I 2016 kom Bjørnstad, første del i en planlagt trilogi, der Vi mot dere er bok nummer to. Han har også gitt ut boken Og veien hjem blir lengre og lengre (2017).

Fredrik Backmans bøker har solgt i over 8 millioner eksemplarer og er utgitt på 44 språk.

Bøker i serien