En kort introduksjon til Norge på 1900-tallet (Heftet)

Forskjell og fellesskap

Serie: En kort introduksjon 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 180
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
Serie: En kort introduksjon
ISBN/EAN: 9788202662325
Kategori: Historie , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Historie
Nivå: Akademisk
Omtale En kort introduksjon til Norge på 1900-tallet

Norge var på 1900-tallet preget av en rekke økonomiske, sosiale, politiske og kulturelle forskjeller. Skillelinjene gikk mellom sosioøkonomiske klasser, etniske grupper, mellom kvinner og menn, by og land og mellom ulike geografiske områder i landet. Denne boka kaster lys over norsk 1900-tallshistorie gjennom en analyse av hvordan de forskjellige formene for likhet og ulikhet ble oppfattet og organisert.

Til toppen

Andre utgaver

En kort introduksjon til Norge på 1900-tallet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser En kort introduksjon til Norge på 1900-tallet

Nyskapende og overbevisende om 1900-tallets Norge

«Jeg sier det med en gang – denne boka er en nyskapende, interessant og ikke minst svært leservennlig bok [...] Jeg har få innvendinger til teksten, og tror at denne boka vil finne sin plass på pensumlister i mange fag og emner. Svært nyttig mener jeg den vil kunne være i samfunnsvitenskapelige fag som trenger et historisk perspektiv på vår nære fortid.»

Berit Gullikstad, Historikeren 3/2021

«... rommer uendelig mye mer enn de 158 sidene [...] I et språk som er en faghistoriker verdig – presist, tillitsvekkende og forståelig også for [...] folk som deg og meg med en klokketro på at det alltid fins mer og lære. Ikke minst om hva som skjedde på 1900-tallet i Norge, hva som preget hundreåret, hva vi bør ta med oss av lærdommer og innsikter videre. Altså hele poenget med å lese historisk litteratur – ja, kanskje poenget med i det hele tatt å lese bøker.»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no 2. september 2021

«... Slottemo scorer på store kunnskaper og smittende entusiasme på fagets vegne. Og ideen med å undersøke hvordan likheter og forskjeller har utviklet seg langs de fire dimensjonene, gjerne belyst nedenfra, gir en god inngang til å finne ut av «hvordan var det egentlig før».»

Per E. Hem, Morgenbladet 25. juni 2021

Til toppen

Om forfatter

Hilde Gunn Slottemo er professor i historie ved Nord universitet. Hun har skrevet en rekke bøker og artikler, og hun har i mange år vært en aktiv historieformidler, blant annet som fast skribent i VG.

Bøker i serien