En flyktig frihet (Innbundet)

Veien til Santiago de Compostela

Serie:  424

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 224
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 424
ISBN/EAN: 9788282883757
Omtale En flyktig frihet

I 2017 går Joanna Rzadkowska de rundt åtte hundre kilometerne fra Saint-Jean-Pied-de-Port til Santiago de Compostela. Det er høst, og reisen går gjennom blåskimrende fjellkjeder, små landsbyer der spesialiteten er blekksprut, via storslåtte katedraler og små herberger med nonner som spiller gitar.

Gjennom samtaler med sine medreisende nærmer hun seg spørsmålene: Hvem er den moderne pilegrimen? Hvorfor legge ut på en pilegrimsreise i vår tid? Underveis prøver hun å forsone seg med sine egne utilstrekkeligheter og med at alle liv innebærer tvil.

Bøkene hun leser peiler tankene hennes inn på temaer knyttet til tro og metafysikk. Hun har gått samme pilegrimsreise før, ti år tidligere, og tror hun kjenner ruten. Det er likevel overraskelser i vente.

Til toppen

Andre utgaver

En flyktig frihet
Bokmål Ebok 2020
Anmeldelser En flyktig frihet

Veien som skrifteboks

"dette er spennende sakprosa"

 
Vidar Kvalshaug, Bok365.no

"takket være et observant blikk, elegant humor og herlig selvironi blir turen en fornøyelig affære"

 
Magasinet Reiselyst

"Rzadkowska har gitt sine lesere en vakker, sannferdig og problematisk krønike – uten forfengelighet, skryt og tilgjorte fakter. Poeten er på vei mot urgamle og slitesterke sannheter. (...) poeten, oversetteren og vandreren Joanna Rzadkowska er uten tvil på rett vei, og vi gleder oss oppriktig til fortsettelsen."

Trond Berg Eriksen, Morgenbladet

"Forbilledlig litterær pilegrimsreise (...) Joanna Rzadkowska fletter sammen indre og ytre landskap i sin eksistensielle reiseskildring fra pilegrimsferden mot Santiago de Compostela."

Kjetil Røed, Vårt Land

"Forfatteren er en trivelig turkamerat og -guide for leseren. I dagboks form tar hun leseren med fra begynnelsen i Frankrike, over Pyreneene, og gjennom by og bondeland, festivaler og fortauskafeer til reisens mål. Belest og reflektert trekker hun tråder høyt og lavt: til gotisk arkitektur, til Augustins Bekjennelser og Dantes guddommelige komedie, til det nyliberale konkurransejaget som truer med å omgjøre noe så enkelt som å gå til noe som skal optimaliseres, effektiviseres, kartlegges med dyrt utstyr og avanserte apper; men også til den skitneste av alle skitne nytelser, nemlig det narkotisk vanedannende sykehusdramaet Grey’s Anatomy og den destruktivt usunne arbeidsetosen det forfekter. De daglige milene gir henne tid til å resonnere, diskutere med seg selv så vel som med andre, strekke tankerekker ut i fred og ro."

Leif Bull, BLA

"(…) en knallgod reiseskildring – og en dønn ærlig beskrivelse av en tur mange drømmer om."

Se og Hør

Til toppen

Bøker i serien