En dag drar mamma (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 40
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202559243
Kategori: Bildebøker
Alder: 4 - 6
Omtale En dag drar mamma

En dag drar mamma, handler om å miste noen og deretter miste bakkekontakten og ankerpunktet. Hovedpersonen i En dag drar mamma opplever at mamma drar. Ganske snart mister han bakkekontakten og begynner å sveve rundt. Pappa må etter hvert feste foten fast i noe, slik at barnet ikke forsvinner.

Pappa tar ham med til en lege, men legen sier at det ikke noe han kan gjøre. Han må bare forsøke å lenke ham til sengen når han sover og se om det går over.

Ved hjelp av et godt visuelt grep og en poetisk tekst fanger Kaia Nyhus forståelsen av tap og savn med varme og humor.

Til toppen

Anmeldelser En dag drar mamma

De vanskelige samtalene 05.12.2017

"Denne fine historien om hvordan savn og sorg kan få et barn til å miste fotfestet, formidles i en enkel tekst som åpner opp for meddiktning. Den bevisste bruken av visuelle virkemidler som konturer, perspektiv, farger, valører, rammer og bildeutsnitt, utfyller verbalteksten. Det gjør bildeboka forbilledlig, og den befester Kaia Dahle Nyhus’ posisjon i rekken av gode norske bildebokmakere."

Anne Schäffer, Barnebokkritikk

Når mamma bryter ut 11.10.2017

"DE ABSTRAHERTE illustrasjonene der farger og former inviterer leseren til meddiktning, er styrken i Kaia Dahle Nyhus' bokkunst. «En dag drar mamma» inviterer til samlesning der voksne og barn i fellesskap kan gå inn samtale om et tema som berører svært mange, både barnet selv og de voksne."

Finn Stenstad, Tønsberg Blad

Til toppen

Om forfatter

Kaia Dahle Nyhus (f. 1990) har samarbeidet med Gro Dahle om flere kritikerroste bildebøker. I 2011 ble hun tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris for Håpe, sa gåsa, mens Krigen (2013) ble nominert til bl.a. Kritikerprisen og Nordisk Råds barnelitteraturpris. Høsten 2014 debuterte hun med egen bok, Vil du høre en hemmelighet?, som hun mottok NBUs Debutantpris for. Bildeboken En dag drar mamma har gitt Kaia Dahle Nyhus et internasjonalt publikum, gjennom å være oversatt til en rekke språk.