En av oss lyver (Innbundet)

Forfatter:

Agnete Øye (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: One of us is lying
Oversatt av: Øye, Agnete
ISBN/EAN: 9788202557362
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 14 - 18
Omtale En av oss lyver

En torsdag ettermiddag må fem elever ved Bayview High School sitte igjen etter skoletid. NERDEN Bronwyn har kurs for universitetet og gjør aldri noe galt. SKJØNNHETEN Addy er den billedskjønne skoleballdronningen. FORBRYTEREN Nate har allerede fått en betinget dom for narkosalg. SPORTSSTJERNA Cooper er skolens ubestridte baseballhelt. Og til slutt EINSTØINGEN Simon, hjernen bak skolens beryktede sladreapp. Men Simon kommer seg aldri ut av det klasserommet igjen. Han dør før de har sittet tiden ut. Og ifølge etterforskningen skyldes ikke dødsfallet noen ulykke. Han døde en torsdag. Men på fredag hadde han planlagt å legge ut saftige avsløringer om alle de fire høyprofilerte klassekameratene sine, og det gjør dem alle til mistenkte. Eller er de bare perfekte syndebukker for en drapsmann som fremdeles er på frifot?

Til toppen

Krim for «Skam»-generasjonen
Randi Fuglehaug, Bok365

Andre utgaver

En av oss lyver
Bokmål Ebok 2017
En av oss lyver
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
En av oss lyver
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Karen M. McManus:

Anmeldelser En av oss lyver

Krim for «Skam»-generasjonen 21.08.2017

"Karen M. McManus har snekret sammen en underholdende historie som ikke bare inneholder et spennende drapsmysterium og en god porsjon mediekritikk, men også pakker inn fortellinger om familieproblemer, prestasjonsjag, forelskelse, vennskap og identitetsspørsmål."
"Selv om boken til tider også inneholder både humor og søt romantikk, er drapsmysteriet hele tiden drivkraften, og McManus legger inn mange overraskende vendinger underveis. Hun holder på spenningen helt til slutten, og når løsningen rulles opp, er den like tilfredsstillende – og urovekkende – som den er uventet."

 
Randi Fuglehaug, Bok365

Lesestoff 01.12.2017

"En spennende og velkonstruert historie med en interessant tvist."

Susanne Bolstad, Østlands-Posten

Tankevekkende tenåringsthriller 13.11.2017

"En av oss lyver begynner som et stereotypisk high-school-drama, og utvikler seg til et interessant portrett av vår tid. (...)
Dette er en bok som godt kan leses for underholdningsverdien alene, og som sikkert vil appellere bredt til et stort antall lesere. Men den kan også være et utgangspunkt for diskusjoner om moderne medievirkelighet, om psykisk helse, og om hva det vil si å være ung i dag."

Ingrid Kvamme Fredriksen, Barnebokkritikk

Til toppen

Om forfatter

Karen McManus har en bachelor i engelsk litteratur fra Holy Cross College og mastergrad i journalistikk fra Northeastern University. Hun jobber med markedsføring og er bosatt i Massachusetts.